ភាពខុសគ្នានេះ គឺថា QA គឺជាដំណើរការតម្រង់ទិសហើយ QC គឺជាផលិតផលតម្រង់ទិស។
ឧទាហរណ៍៖
ការធ្វើតេស្ត ដូច្នេះគឺតម្រង់ទិសផលិតផល ហើយគឺស្ថិតនៅក្នុងដែន QC ។
ការធ្វើតេស្តគុណភាព គឺមិនមែនស្ថិតក្រោមការគ្រប់គ្រងការធានាគុណភាព(QA)នោះទេ។ ការធានាគុណភាព(QA)ធានាថាអ្នកកំពុងធ្វើរឿងត្រឹមត្រូវតាមវិធីត្រឹមត្រូវ។ ការគ្រប់គ្រងគុណភាព(QC)ធ្វើឱ្យប្រាកដថាលទ្ធផលនៃអ្វីដែលអ្នកបានធ្វើគឺជាអ្វីដែលអ្នករំពឹងទុក៕
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
0 Comments