ការជ្រើសរើស និង/ឬបង្កើតកម្មវិធីត្រៀមទុកមុន(PRP)

 


នៅពេលជ្រើសរើស និង/ឬបង្កើតកម្មវិធីត្រៀមទុកមុន(PRP)ត្រូវពិចារណា និងប្រើប្រាស់​នូវពត៌​មាន​សម​ស្រប(ឧ. ការតម្រូវនៃច្បាប់ និងបទបញ្ញាត្តិ ការតម្រូវរបស់អតិថិជន គោលគារណ៍​ណែរនាំ​ដែល​ទទួល​ស្គាល់គោលការណ៍របស់​​គណកម្មាការកូដិច(Codex) ​និងក្បួនអនុវត្តអនាម័យជាតិ អន្តរជាតិ ឬផ្នែក​ស្តង់ដា) ក្រុមហ៊ុន/អង្គភាពត្រូវពិចារណាទៅលើបញ្ហារខាងក្រោមពេលពេលចាប់ផ្តើមកម្មវិធីទាំងនេះ៖


ក. អាគារ និងគ្រោងនៃអាគារ និងសម្ភារៈប្រើប្រាស់ដែលពាក់ព័ន្ធ
ខ. ប្លង់សរុបនៃទីតាំង រួមបញ្ចូលទាំងកន្លែងធ្វើការ និងសម្ភារៈសំរាប់និយោគជិក
គ. ការផ្គត់ផ្គង់ ខ្យល់ ទឹក ថាមពល និងការប្រើប្រាស់ផ្សេងៗ
ឃ. សេវាគាំទ្រផ្សេងៗ រួមទាំងប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសំណល់
ង. ភាពសមស្របនៃគ្រឿងបរិក្ខារ និងភាពងាយស្រួលក្នុង
ការសម្អាត ការថែទាំ និងការការពារ
ច. ការគ្រប់គ្រងលើសារធាតុដែលបានទិញ(ឧ. វត្ថុធាតុដើម គ្រឿងផ្សំ ធាតុគីមី សំបកវេចខ្ចប់) ផ្គត់ផ្គង់(ឧ. ទឹក ខ្យល់ ចំហាយ និងទឹកកក) កន្លែងចាក់សំរាម (ឧ. កាកសំណល់ និងប្រព័ន្ធបង្ហូរ)​ និងការ​គ្រប់គ្រង​ផលិតផល​(ឧ. ការរក្សាទុក និងការដឹកជញ្ជូន)
ឆ. វិធានការសម្រាប់ការពារការចម្លងដោយឆ្លង
ជ. ការសម្អាត និងអនាម័យ
ឈ. ការត្រួតពិនិត្យសត្វចង្រៃ
ញ. អនាម័យបុគ្គលិក
ដ. ចំណុចផ្សេងៗទៀតដែលសមស្រប។

ការផ្ទៀងផ្ទាត់កម្មវិធីត្រៀមទុកមុន(PRPs)ត្រូវតែបានគ្រោងទុក ហើយកម្មវិធីត្រៀមទុកមុន(PRPs)ត្រូវ​តែ​មាន​ការកែប្រែក្នុងករណីចាំបាច់។ កំណត់ត្រាស្តីពីការផ្ទៀងផ្ទាត់់ និងកែប្រែត្រូវ​តែបាន​ថែរក្សា​។​ ឯក​សារ​គួរត្រូវបញ្ជាក់អំពីរបៀបនៃសកម្មភាពរួមបញ្ចូលទាំង កម្មវិធីត្រៀមទុកមុន(PRP) ត្រូវបានគ្រប់គ្រង។

រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments