ការអនុវត្តអនាម័យល្អ
(GHP) គឺជាជំហានដំបូងឆ្ពោះទៅរកការបង្កើតការគ្រប់គ្រងអនាម័យ
និងអាចអនុវត្តបាននៅទូទាំងខ្សែចង្វាក់ផលិតកម្មម្ហូបអាហារ។
ការអនុវត្តអនាម័យល្អ(GHP)
គឺគ្រប់ដណ្តប់លើការអនុវត្តអនាម័យសម្រាប់អនាម័យម្ហូបអាហារដូចជាសណ្ឋាគារ
និងភោជនីយដ្ឋាន រោងចក្រផលិតអាហារ ដើម្បីធានាថាអាហារមានសុវត្ថិភាព
និងមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់បរិភោគមនុស្ស។
ការអនុវត្តអនាម័យល្អ(GHP)គឺជាមូលដ្ឋានចាំបាច់ក្នុងការផ្តួចផ្តើមការអនុវត្តទៅលើប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដូចជា
GMP, HACCP និង ISO 22000 ។
ស្ថាប័នជាច្រើនទៀតនៅទូទាំងពិភពលោក
បានផ្តល់អនុសាសន៍ឱ្យអនុលោមតាមការអនុវត្តអនាម័យល្អ (GHP)
ដើម្បីធានាថាក្រុមហ៊ុន ត្រូវបានកាត់បន្ថយការចម្លងរោគ
និងជំងឺផ្សេងៗលើម្ហូបអាហារ។
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
0 Comments