ការអនុវត្តអនាម័យល្អ Good Hygiene Practice (GHP)

 


ការអនុវត្តអនាម័យល្អ (GHP) គឺជាជំហានដំបូងឆ្ពោះទៅរកការបង្កើតការគ្រប់គ្រងអនាម័យ និងអាច​អនុវត្តបាននៅទូទាំងខ្សែចង្វាក់ផលិតកម្មម្ហូបអាហារ។ 

ការអនុវត្តអនាម័យល្អ(GHP) គឺគ្រប់ដណ្តប់លើការអនុវត្តអនាម័យសម្រាប់អនាម័យម្ហូបអាហារដូចជាសណ្ឋា​គារ និងភោជនីយដ្ឋាន រោងចក្រផលិតអាហារ ដើម្បីធានាថាអាហារមានសុវត្ថិភាព និងមានសុវត្ថិភាព​សម្រាប់បរិភោគមនុស្ស។ 

ការអនុវត្តអនាម័យល្អ(GHP)គឺជាមូលដ្ឋានចាំបាច់ក្នុងការផ្តួចផ្តើមការអនុវត្តទៅលើប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិ​ភាព​ម្ហូបអាហារដូចជា GMP, HACCP និង ISO 22000 ។

ស្ថាប័នជាច្រើនទៀតនៅទូទាំងពិភពលោក បានផ្តល់អនុសាសន៍ឱ្យអនុលោមតាមការអនុវត្តអនាម័យល្អ (GHP) ដើម្បីធានាថាក្រុមហ៊ុន ត្រូវបានកាត់បន្ថយការចម្លងរោគ និងជំងឺផ្សេងៗលើម្ហូបអាហារ។

រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments