ជំហានាទាំងប្រាំមួយដើម្បីអនុវត្តផលិតកម្មល្អ(GMP)


ដើម្បីអោយការអនុវត្តមានភាពអនុលោមតាមបទដ្ឋាន ការអនុវត្តផលិតកម្មល្អ (GMP)។ សកម្មភាពបន្ថែម​ទៀតដែលត្រូវបានទាមទារដើម្បីតម្រូវការអនុលោមតាមបទដ្ឋាន ការអនុវត្តផលិតកម្មល្អ (GMP) មាន៖
ជំហាន​ទី ១: ត្រូវបង្កើតគម្រោងគ្រប់គ្រងផ្តោតលើការរកឃើញ និងគម្លាតទាំងអស់អំពីការអនុវត្តផលិតកម្មល្អ (GMP)។
ជំហានទី ២: ធ្វើការបណ្តុុះបណ្តាលបុគ្គលិកគ្រប់ជាន់ថ្នាក់អំពី ការអនុវត្តផលិតកម្មល្អ (GMP) ។ វា គឺជាមូល​ដ្ឋាន​​សម្រាប់ការរៀបចំអនុវត្ត ផលិតកម្មល្អ (GMP)  ។
ជំហានទី ៣: ត្រូវបង្កើតនិតិវិធី(SOPs) ដែលកែច្នៃ ឬសម្របខ្លួនទៅនឹងតម្រូវការបុគ្គល និងរចនាសម្ព័ន្ធ។ 
ជំហានទី ៤: ត្រូវធ្វើសកម្មភាពកែលំអ និងសកម្មភាពបង្ការ (CAPA) ទៅនិងអ្វីដែលមិនអនុលោម​តាមការ​អនុវត្ត​ផលិតកម្មល្អ (GMP)។
ជំហានទី ៥: ជំហានទី ៤ និងទី ៥ គឺជាពេលវេលាប្រើប្រាស់ច្រើនបំផុតហើយត្រូវការការត្រួតពិនិត្យ និងតាម​ដាន​ច្រើនបំផុត។
ជំហានទី ៦: ធ្វើការត្រួតពិនិត្យ ឬសវនករដែលមានចំណេះដឹងដើម្បីកំណត់ថាតើ "ការអនុវត្តផលិតកម្មល្អ (GMP)" ជោគជ័យ ឬយ៉ាងណា។

កត្តាសំខាន់ៗដើម្បីទទួលបានភាពជោគជ័យ គឺការចូលរួមរបស់អ្នកជំនាញ ដែលមានបទពិសោធន៍​ការអនុវត្​តផលិត​កម្មល្អ (GMP)។ 

រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments