អត្ថប្រយោជន៍សក្តានុពលនៃការអនុវត្តកសិកម្មល្អ(GAP)៖
១. ជួយបង្កើនសុវត្ថិភាព និងគុណភាពនៃម្ហូបអាហារ និងផលិតផលកសិកម្មដទៃទៀត។
២. វាអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការមិនអនុលោមតាមបទបញ្ជាស្តង់ដារថ្នាក់ជាតិ
និងអន្ដរជាតិ និងគោលការណ៍ណែនាំ (ជាពិសេសនៃក្រមសីលធម៌របស់ Codex
Alimentarius, អង្គការសុខភាពសត្វពិភពលោក (OIE), International Plant
Protection Convention IPPC
ដែលទាក់ទងនឹងថ្នាំសំលាប់សត្វល្អិតដែលបានអនុញ្ញាត កម្រិតអតិបរមានៃសារធាតុពុល
(រួមមានថ្នាំសំលាប់សត្វល្អិត ថ្នាំពេទ្យសត្វ, radionuclide និង
mycotoxins) នៅក្នុងផលិតផលម្ហូបអាហារ និងផលិតផលមិនមែនម្ហូបអាហារ
ក៏ដូចជាគ្រោះថ្នាក់ផ្សេងៗទៀតនៃសារធាតុគីមីពុល មីក្រូជីវសាស្រ្ត
និងរូបសាស្រ្ត។
៣. ការអនុម័តការអនុវត្តកសិកម្មល្អ(GAP)ជួយលើកកម្ពស់កសិកម្មប្រកបដោយនិរន្តរភាព និងរួមចំណែកក្នុងការសម្រេចបាននូវបរិយាកាសជាតិ និងអន្តរជាតិ និងគោលដៅអភិវឌ្ឍន៍សង្គម។
ប្រភព៖ FAO
0 Comments