អត្ថប្រយោជន៍សក្តានុពលនៃការអនុវត្តកសិកម្មល្អ(GAP)

 


អត្ថប្រយោជន៍សក្តានុពលនៃការអនុវត្តកសិកម្មល្អ(GAP)៖
១. ជួយបង្កើនសុវត្ថិភាព និងគុណភាពនៃម្ហូបអាហារ និងផលិតផលកសិកម្មដទៃទៀត។
២. វាអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការមិនអនុលោមតាមបទបញ្ជាស្តង់ដារថ្នាក់ជាតិ និងអន្ដរជាតិ និងគោល​ការណ៍​ណែនាំ (ជាពិសេសនៃក្រមសីលធម៌របស់ Codex Alimentarius, អង្គការសុខភាពសត្វពិភពលោក (OIE), International Plant Protection Convention IPPC ដែលទាក់ទងនឹង​ថ្នាំសំលាប់​សត្វល្អិត​ដែលបាន​អនុ​ញ្ញាត កម្រិតអតិបរមានៃសារធាតុពុល (រួមមានថ្នាំសំលាប់សត្វល្អិត ថ្នាំពេទ្យសត្វ, radionuclide និង mycotoxins) នៅក្នុងផលិតផលម្ហូបអាហារ និងផលិតផលមិនមែនម្ហូបអាហារ ក៏ដូចជាគ្រោះថ្នាក់​ផ្សេងៗទៀត​នៃ​សារធាតុគីមីពុល មីក្រូជីវសាស្រ្ត និងរូបសាស្រ្ត។
៣. ការអនុម័តការអនុវត្តកសិកម្មល្អ(GAP)ជួយលើកកម្ពស់កសិកម្មប្រកបដោយនិរន្តរភាព និងរួមចំណែកក្នុង​ការ​​សម្រេចបាននូវបរិយាកាសជាតិ និងអន្តរជាតិ និងគោលដៅអភិវឌ្ឍន៍សង្គម។

ប្រភព៖ FAO

Post a Comment

0 Comments