ការដាក់ស្លាកសញ្ញាផលិតផលម្ហូបអាហារ/Food Labeling

 

ការធ្វើស្លាកសញ្ញាផលិតផលអង្ករសម្រិតត្រូវអនុវត្តតាមស្តង់ដារឧស្សាហកម្មកម្ពុជា CS001: 2000 ស្តីពីការបិទ​ស្លាក​សញ្ញាលើផលិតផលចំណីអាហារនិង CS085: 2010 ស្តីពីគោលការណ៍រួមអាស៊ាន និង​ការតម្រូវ​សម្រាប់​ស្លាក​សញ្ញាម្ហូបអាហារវេចខ្ចប់រួច។ នៅលើសំបកវេចខ្ចប់នីមួយៗត្រូវធ្វើស្លាកសញ្ញាអោយច្បាស់​លាស់ដែល​អាចអាន និងយល់បានហើយស្លាកសញ្ញាបិទភ្ជាប់ត្រូវមានពត៌មានសំខាន់ដូចខាងក្រោម៖
ក. ឈ្មោះផលិតផល(ឧទាហរណ៍ អង្ករសម្រិតកម្ពុជា)
ខ. ម៉ាកផលិតផល
គ. ទម្ងន់សុទ្ធ (ក្រាម ឬគីឡូក្រាម)
ឃ. ប្រភេទ (ឧទាហរណ៍ អង្ករម្លិៈ ៧៥%)
ង.​ ចំណាត់ថ្នាក់
ច. ឈ្មោះនិងអាស័យដ្ឋានផលិតករ ឬអ្នកចែកចាយ និង
ឆ. កាលបរិច្ឆេតផលិត និងផុតកំណត់ប្រើប្រាស់
ជ. លេខឡូត៍ផលិតផល៕
ប្រភព៖ Cambodia Rice Standard

Post a Comment

0 Comments