នីតិវិធីការរៀបចំវិភាគហានិភ័យរបស់ម្ហូបអាហារ
(FSMS) គឺការវាយតម្លៃគ្រោះថ្នាក់ដែលមានភាពត្រឹមត្រូវហ្មត់ចត់
និងមានប្រសិទ្ធភាពដើម្បីធានាសុវត្ថិភាព និងប្រសិទ្ធភាពនៃផលិតផលអាហារ
និងគ្រឿងផ្សំដែលស្ថិតក្រោមការគ្រប់គ្រងរបស់ក្រុមហ៊ុន។
វាក៏ធានាផងដែរថាផលិតផលអនុលោមតាមអតិថិជន និងតម្រូវការច្បាប់ / បទបញ្ជា។
នីតិវិធីនេះត្រូវបានអនុវត្តទៅគ្រប់បុគ្គលិកក្រុមហ៊ុនដែលពាក់ព័ន្ធ
នឹងដំណើរការវិភាគហានិភ័យ។
ការទទួលខុសត្រូវលើការរៀបចំផែនការវិភាគហានិភ័យរបស់ម្ហូបអាហារ (FSMS):
មេក្រុមការងារសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ
ត្រូវទទួលខុសត្រូវក្នុងការរៀបចំគំនូសតាងលំហូរសម្រាប់ផលិតផលនីមួយៗ
ឬប្រភេទដំណើរការដែលគ្របដណ្តប់ដោយប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ
និងដើម្បីបញ្ជាក់ពីភាពត្រឹមត្រូវនៃដ្យាក្រាមទាំងនោះ។
មេក្រុមការងារសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ត្រូវទទួលខុសត្រូវក្នុងការជ្រើសរើសសមាជិកនៃក្រុមសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ និងគ្រប់គ្រងពួកគេលើដំណើរការរៀបចំផែនការវិភាគហានិភ័យ។
អ្នកគ្រប់គ្រងធនធានមនុស្ស ទទួលខុសត្រូវលើការរក្សាកំណត់ត្រានៃវគ្គបណ្តុះបណ្តាល និងគុណសម្បត្តិសម្រាប់សមាជិកនៃក្រុមសុវត្ថិភាពអាហារ។
អ្នកគ្រប់គ្រងផ្នែកច្បាប់ ទទួលខុសត្រូវចំពោះការរក្សានូវការយល់ដឹងអំពីលក្ខន្តិកៈ
/ បទបញ្ញត្តិដែលពាក់ព័ន្ធនឹងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ
និងសម្រាប់ផ្តល់យោបល់ដល់តម្រូវការរបស់ក្រុមហ៊ុន។
ការគ្រប់គ្រងកំពូល គឺទទួលខុសត្រូវក្នុងការតែងតាំងប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពអាហារដើម្បីរៀបចំ / គ្រប់គ្រងការវិភាគហានិភ័យ។
សកម្មភាពរៀបចំផែនការវិភាគហានិភ័យរបស់ម្ហូបអាហារ (FSMS)
- ក្រុមសុវត្ថិភាពអាហារ
- លក្ខណៈផលិតផល
- ប្រើប្រាស់
- ដ្យាក្រាមលំហូរជំហានដំណើរការនិងវិធានការត្រួតពិនិត្យ
- ផ្ទៀងផ្ទាត់
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
0 Comments