ការរៀបចំវិភាគរកហានិភ័យអំពីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ/Food Hazard Analysis

 


នីតិវិធីការរៀបចំវិភាគហានិភ័យរបស់ម្ហូបអាហារ (FSMS) គឺការវាយតម្លៃគ្រោះថ្នាក់​ដែលមាន​ភាពត្រឹម​ត្រូវ​ហ្មត់​ចត់ និងមានប្រសិទ្ធភាពដើម្បីធានាសុវត្ថិភាព និងប្រសិទ្ធភាពនៃផលិតផលអាហារ និងគ្រឿងផ្សំដែល​ស្ថិត​ក្រោមការគ្រប់គ្រងរបស់ក្រុមហ៊ុន។ វាក៏ធានាផងដែរថាផលិតផលអនុលោមតាមអតិថិជន និងតម្រូវការច្បាប់ / បទបញ្ជា។ នីតិវិធីនេះត្រូវបានអនុវត្តទៅគ្រប់បុគ្គលិកក្រុមហ៊ុនដែលពាក់ព័ន្ធ នឹងដំណើរការវិភាគ​ហានិភ័យ។
ការទទួលខុសត្រូវលើការរៀបចំផែនការវិភាគហានិភ័យរបស់ម្ហូបអាហារ (FSMS):
មេក្រុមការងារសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ត្រូវទទួលខុសត្រូវក្នុងការរៀបចំគំនូសតាងលំហូរសម្រាប់ផលិតផលនីមួយៗ ឬប្រភេទដំណើរការ​ដែលគ្រប​ដណ្តប់​​ដោយប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ និងដើម្បីបញ្ជាក់ពីភាពត្រឹមត្រូវនៃដ្យាក្រាមទាំងនោះ។
មេក្រុមការងារសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ត្រូវទទួលខុសត្រូវក្នុងការជ្រើសរើសសមាជិកនៃក្រុមសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ និងគ្រប់គ្រងពួកគេលើដំណើរការរៀបចំផែនការវិភាគហានិភ័យ។
អ្នកគ្រប់គ្រងធនធានមនុស្ស ទទួលខុសត្រូវលើការរក្សាកំណត់ត្រានៃវគ្គបណ្តុះបណ្តាល និងគុណសម្បត្តិ​សម្រាប់សមាជិកនៃក្រុមសុវត្ថិភាពអាហារ។
អ្នកគ្រប់គ្រងផ្នែកច្បាប់ ទទួលខុសត្រូវចំពោះការរក្សានូវការយល់ដឹងអំពីលក្ខន្តិកៈ / បទបញ្ញត្តិ​ដែល​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​សុវត្ថិ​ភាពម្ហូបអាហារ និងសម្រាប់ផ្តល់យោបល់ដល់តម្រូវការរបស់ក្រុមហ៊ុន។
ការគ្រប់គ្រងកំពូល គឺទទួលខុសត្រូវក្នុងការតែងតាំងប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពអាហារដើម្បីរៀបចំ / គ្រប់គ្រង​ការវិភាគ​ហានិភ័យ។
សកម្មភាពរៀបចំផែនការវិភាគហានិភ័យរបស់ម្ហូបអាហារ (FSMS)
  • ក្រុមសុវត្ថិភាពអាហារ
  • លក្ខណៈផលិតផល
  • ប្រើប្រាស់
  • ដ្យាក្រាមលំហូរជំហានដំណើរការនិងវិធានការត្រួតពិនិត្យ
  • ផ្ទៀងផ្ទាត់
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments