គំនូសតាងលំហូរប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ/Flow Diagram


អ្នកដឹកនាំក្រុមការងារសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ត្រូវរៀបចំគំរូគំនូសតាងលំហូរប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ (FSMS) សម្រាប់ផលិតផលនីមួយៗ ឬប្រភេទដំណើរការដែលគ្របដណ្ដប់ដោយ ប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិ ភាព ម្ហូបអាហារ (FSMS)។ គំរូគំនូសតាងលំហូរ (FLOW DIAGRAM) គឺជាគំរូសំរាប់លំហូរពីខ្សែសង្វាក់ ផលិត កម្ម​ម្ហូបអាហារ។ ឧទាហរណ៍៖ សម្រាប់ក្រុមហ៊ុនផលិតផលអាហារសមុទ្រគំរូគំនូសតាងលំហូរខ្សែសង្វាក់​ផលិត​កម្មត្រូវ​បង្ហាញពីជំហាននៃដំណើរការផលិតផលអាហារសមុទ្រ។ ដ្យាក្រាមលំហូរផ្តល់នូវមូលដ្ឋាន​សម្រាប់​វាយតម្លៃការកើតឡើងណាមួយដែលអាចកើតនូវគ្រោះថ្នាក់សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។ ដ្យាក្រាម​លំហូរគួរ​តែច្បាស់លាស់, ត្រឹមត្រូវ និងលម្អិតគ្រប់គ្រាន់ ហើយគួររួមបញ្ចូលដូចខាងក្រោម:
  • លំដាប់ និងអន្តរកម្មនៃជំហានទាំងអស់នៅក្នុងប្រតិបត្តិការ។
  • ដំណើរការខាងក្រៅ និងការងារម៉ៅការបន្ត។
  • កន្លែងដែលវត្ថុធាតុដើម គ្រឿងផ្សំ និងផលិតផលឈានចូលក្នុងលំហូរ។
  • កន្លែងដែលធ្វើការកែច្នៃឡើងវិញ និង
  • ចុងបញ្ចប់នៃផលិតផល ផលិតផលអនុផលផលិត និងកាកសំណល់ត្រូវបានបញ្ចេញ ឬដកចេញ។
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments