សារធាតុគីមីត្រូវបានប្រើប្រាស់យ៉ាងទូលំទូលាយដោយឧស្សាហកម្មចំណីអាហារ។ អាស្រ័យហេតុនេះអាជីវកម្មអាជីវកម្មម្ហូបអាហារត្រូវធានាថាសារធាតុគីមីត្រូវបានគ្រប់គ្រងដូច្នេះពួកគេមិនក្លាយជាប្រភពនៃការចម្លងរោគចំណីអាហារទេ។ នៅក្នុងអត្ថបទនេះសូមសិក្សា 5 ផ្នែកសំខាន់ៗដែលអ្នកគួរអនុវត្តនៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នកដើម្បីធានានូវផលិតផលអាហារដែលមានសុវត្ថិភាព និងសមរម្យ។
១. ចំណេះដឹងអំពីសារធាតុគីមីរបស់អ្នក
វាមិនអាចទៅរួចទេក្នុងការគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមីនៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នក
ប្រសិនបើអ្នកមិនដឹងថាហេតុអ្វីបានជាអ្នកត្រូវប្រើសារធាតុគីមីនៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នក។
វិធីល្អបំផុតដើម្បីទទួលបានការយល់ដឹង គឺត្រូវធ្វើសវនកម្មគីមីសិន។
ការធ្វើសវនកម្មគីមីនេះនឹងអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកប្រមូលព័ត៌មានដែលអ្នកអាចស្ថាបនាបាន។
កត់ត្រាសារធាតុគីមីទាំងអស់ដែលបានប្រើក្នុងម្ហូបអាហាររបស់អ្នក។
នៅពេលដែលអ្នកមានបញ្ជីនេះអ្នកអាចស្វែងយល់បន្ថែមអំពីវា
និងមូលហេតុដែលប្រើប្រាស់វា។
២. យល់ពីតួនាទី / ច្បាប់ក្នុងការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី
ភាគច្រើននៃបណ្តាប្រទេសផលិតចំណីអាហារនៅជុំវិញពិភពលោកមានច្បាប់
ឬការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីដែលកំណត់នូវអ្វីដែលអាចប្រើប្រាស់ក្នុងការផលិតអាហារ។
ប្រើបញ្ជីដែលអ្នកបានកត់ត្រានៅផ្នែកទី ១ ដើម្បីដឹងថា
តើសារធាតុគីមីណាខ្លះដែលច្បាប់អាចអនុវត្តប្រើប្រាស់លើម្ហូបអាហារបាន?
៣. គ្រប់គ្រងការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី
ភាគច្រើននៃស្តង់ដារដែលទទួលស្គាល់ដោយ
GFSI មានតម្រូវការដើម្បីគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមីក្នុងអាជីវកម្មអាហាររបស់អ្នក។
នេះក៏ជាផ្នែកសំខាន់មួយនៃបទបញ្ជាសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារផងដែរ។
ធានាថាអ្នកមាននីតិវិធីត្រួតពិនិត្យដែលបានចងក្រង
និងអនុវត្តទាក់ទងនឹងការកំណត់អត្តសញ្ញាណ ការផ្ទុក ការប្រើប្រាស់
(រួមទាំងការលាយ និងកំហាប់សារធាតុគីមីដែលបានប្រើប្រាស់)
និងការចោលសារធាតុគីមីទាំងអស់។
៤. អប់រំបុគ្គលិក
បុគ្គលិកទាំងអស់ដែលគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមីគួរតែត្រូវបានទទួលការបណ្តុះបណ្តាលគ្រប់គ្រាន់។
អ្នកក៏អាចត្រូវបានតម្រូវឱ្យមានលក្ខណៈសម្បត្តិត្រឹមត្រូវ
ដើម្បីដោះស្រាយប្រភេទគីមីមួយចំនួននៅពេលមានបញ្ហារ។
៥. ឯកសារគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមី
កំណត់ត្រា
និងឯកសារបញ្ជាក់ពីការប្តេជ្ញាចិត្តរបស់អ្នកចំពោះការគ្រប់គ្រងគីមីដោយសុវត្ថិភាព។
យ៉ាងហោចណាស់សារធាតុគីមីនីមួយៗ
ដែលកំពុងប្រើប្រាស់នៅក្នុងមុខជំនួញម្ហូបអាហាររបស់អ្នកត្រូវមានទិន្នន័យបច្ចុប្បន្នរបស់វា(MDS)។
ទិន្នន័យទាំងនេះមានសារៈសំខាន់ក្នុងការកំណត់អត្តសញ្ញាណ ព័ត៌មានការស្តុកទុក
ការប្រើប្រាស់ និងព័ត៌មានគ្រាអាសន្ន។
ប្រភព៖ HACCPMENTOR.COM
0 Comments