ការគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមីក្នុងរោងចក្រផលិតចំណីអាហារ/Chemical Control

 


សារធាតុគីមីត្រូវបានប្រើប្រាស់យ៉ាងទូលំទូលាយដោយឧស្សាហកម្មចំណីអាហារ។ អាស្រ័យហេតុនេះអាជីវ​កម្មអាជីវកម្មម្ហូបអាហារត្រូវធានាថាសារធាតុគីមីត្រូវបានគ្រប់គ្រងដូច្នេះពួកគេមិនក្លាយជាប្រភពនៃការចម្លងរោគចំណីអាហារទេ។ នៅក្នុងអត្ថបទនេះ​សូមសិក្សា 5 ផ្នែកសំខាន់ៗដែលអ្នកគួរអនុវត្តនៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់​អ្នកដើម្បី​ធា​នា​​នូវ​ផលិតផលអាហារដែលមានសុវត្ថិភាព និងសមរម្យ។

១. ចំណេះដឹងអំពីសារធាតុគីមីរបស់អ្នក
វាមិនអាចទៅរួចទេក្នុងការគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមីនៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នក ប្រសិនបើអ្នកមិន​ដឹងថា​ហេតុអ្វី​បានជាអ្នកត្រូវប្រើសារធាតុគីមីនៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នក។ វិធីល្អបំ​ផុត​ដើម្បីទទួលបាន​ការ​យល់ដឹង គឺត្រូវធ្វើសវនកម្មគីមីសិន។ ការធ្វើសវនកម្មគីមីនេះនឹងអនុញ្ញាត​ឱ្យអ្នកប្រមូល​ព័ត៌មាន​ដែលអ្នក​អាច​ស្ថាបនាបាន។ កត់ត្រាសារធាតុគីមីទាំងអស់ដែលបានប្រើក្នុងម្ហូបអាហាររបស់អ្នក។ នៅពេលដែលអ្នក​មានបញ្ជីនេះ​អ្នកអាចស្វែងយល់បន្ថែមអំពីវា និងមូលហេតុដែលប្រើប្រាស់វា។

២. យល់ពីតួនាទី / ច្បាប់ក្នុងការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី
ភាគច្រើននៃបណ្តាប្រទេសផលិតចំណីអាហារនៅជុំវិញពិភពលោកមានច្បាប់ ឬការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី​ដែល​​កំណត់នូវអ្វីដែលអាចប្រើប្រាស់ក្នុងការផលិតអាហារ។ ប្រើបញ្ជីដែលអ្នកបានកត់ត្រានៅផ្នែកទី ១ ដើម្បី​ដឹងថា តើសារធាតុគីមីណាខ្លះដែលច្បាប់អាចអនុវត្តប្រើប្រាស់លើម្ហូបអាហារបាន?

៣. គ្រប់គ្រងការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី
ភាគច្រើននៃស្តង់ដារដែលទទួលស្គាល់ដោយ GFSI មានតម្រូវការដើម្បីគ្រប់គ្រង​សារធាតុគីមីក្នុង​អាជីវកម្ម​អាហារ​​​​​របស់អ្នក។ នេះក៏ជាផ្នែកសំខាន់មួយនៃបទបញ្ជាសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារផងដែរ។ ធានាថាអ្នកមាន​នីតិវិធី​ត្រួតពិនិត្យដែលបានចងក្រង និងអនុវត្តទាក់ទងនឹងការកំណត់អត្តសញ្ញាណ ការផ្ទុក ការប្រើប្រាស់ (​រួម​ទាំង​ការ​លាយ និងកំហាប់សារធាតុគីមីដែលបានប្រើប្រាស់) និងការចោលសារធាតុគីមីទាំងអស់។

៤. អប់រំបុគ្គលិក
បុគ្គលិកទាំងអស់ដែលគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមីគួរតែត្រូវបានទទួលការបណ្តុះបណ្តាលគ្រប់គ្រាន់។ អ្នកក៏អាចត្រូវ​បាន​តម្រូវ​​ឱ្យមានលក្ខណៈសម្បត្តិត្រឹមត្រូវ ដើម្បីដោះស្រាយប្រភេទគីមីមួយចំនួននៅពេលមានបញ្ហារ។

៥. ឯកសារគ្រប់គ្រងសារធាតុគីមី
កំណត់ត្រា និងឯកសារបញ្ជាក់ពីការប្តេជ្ញាចិត្តរបស់អ្នកចំពោះការគ្រប់គ្រងគីមីដោយសុវត្ថិភាព។ យ៉ាងហោច​ណាស់សារធាតុគីមីនីមួយៗ ដែលកំពុងប្រើប្រាស់នៅក្នុងមុខជំនួញម្ហូបអាហាររបស់អ្នកត្រូវមានទិន្នន័យបច្ចុប្បន្នរបស់វា(MDS)។ ទិន្នន័យទាំងនេះមានសារៈសំខាន់ក្នុងការកំណត់អត្តសញ្ញាណ ព័ត៌មានការស្តុកទុក ការប្រើប្រាស់ និងព័ត៌មានគ្រាអាសន្ន។
ប្រភព៖ HACCPMENTOR.COM

Post a Comment

0 Comments