របៀបកំណត់គោលបំណងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ

 

គោលបំណងនៃសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ គឺធ្វើអោយអាជីវកម្មអាហាររបស់អ្នករៀបចំការផលិតនិងផ្តល់នូវអាហារសុវត្ថិភាពនិងសមរម្យដល់អតិថិជនរបស់អ្នក។ អ្នកអាចបង្កើតផែនការអនុវត្តសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហាររបស់អ្នកនៅក្នុងរោងចក្រផលិតអាហារ។ ឧទាហរណ៍ ​​ខ្លះ​នៃ​គោល​ដៅសុវត្ថិភាពចំណីអាហាររួមមាន:
  • ឆ្លើយតបទៅនឹងពាក្យបណ្តឹងរបស់អតិថិជនក្នុងរយៈពេល x ម៉ោង។
  • ត្រូវកាត់បន្ថយចំនួននៃពាក្យបណ្តឹងរបស់អតិថិជនដោយ x% នៅឆ្នាំមុន។
  • ត្រូវរក្សាកម្រិត 'ចំណាត់ថ្នាក់អប្បបរមា' សម្រាប់សវនកម្មវិញ្ញាបនប័ត្រដោយភាគីទីបី។
  • ត្រូវបញ្ចប់សកម្មភាពផ្ទៀងផ្ទាត់ទាំងអស់ក្នុងរយៈពេល x ថ្ងៃនៃកាលបរិច្ឆេទដែលបានកំណត់។
  • ត្រូវបញ្ចប់វគ្គបណ្តុះបណ្តាលស្តីពីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារសម្រាប់បុគ្គលិកថ្មីមុនពេលចាប់ផ្តើមការងារ។
  • ត្រូវធានាថាមិនមានប្រភេទថ្នាំ listeria monocytogenes ត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងផលិតផលណា​មួយ​របស់ X ទេ។
  • ត្រូវរក្សាអប្បបរមា x% សម្រាប់សវនដ្ឋាន GMP ទាំងអស់។
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments