បរិវេណ និងរចនាសម្ព័ន្ធអាគារឃ្លាំងសំរាប់រោងចក្រផលិតផលអាហារ

 


ទំរងនៃអាគារទាំងមូលគ្រប់ផ្នែកទាំងអស់នៃរោងចក្រចាំបាច់ ត្រូវសាងសង់ឡើងសមស្របទៅតាមតម្រូវ​ការ​ស្តង់​​​​​​​​ដារសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។ កំរាលនៃអាគាររោងចក្រត្រូវសាងសង់ឡើងដោយវត្ថុធាតុដែលធន់ទ្រាំ មានផ្ទៃ​រាប​​ស្មើរមិនដក់ទឹក ងាយស្រួលសំអាត។ ជញ្ជាំង ទ្វារ ដំបូលគួរតែត្រូវបានធ្វើពីវត្ថុធាតុដែលធន់ទ្រាំនឹងទឹក ធន់​ទ្រាំនឹងកំដៅហើយមិនមានលិចជ្រាបទឹកនៅពេលមានភ្លៀង និងងាយស្រួលក្នុងការសម្អាត។​ ចន្លោះ​​​​​​​​​​​​​ប្រហោង​នានានៃអាគាររោងចក្រចាំបាច់ត្រូវបិទបាំងអោយជិត ដូចជាសំណាញ់ដែក វាំងននប្លាស្ទីក​សំរាប់ការ​ពារ​ពីការ​ជ្រៀត​ចូលពីពពួកសត្វចង្រៃផ្សេងៗ។ ក្នុងអាគាររោងចក្រត្រូវបែងចែកទីតាំស្តុកផលិត​ផល​សម្រេច វត្ថុធាតុ​ដើម សំបកវេចខ្ចប់ គ្រឿងផ្សំជាដើម។ ការថែទាំអាគាររោងចក្រក៏ត្រូវបានកំណត់ និងត្រូវមាន​តារាង​ពេលវេលា​អោយត្រឹមត្រូវដើម្បីងាយស្រួលក្នុងការត្រួតពិនិត្យ និងថែទាំ។ រាល់ឯកសារត្រួតពិនិត្យ ថែទាំ ជួសជុលត្រូវ​រក្សារ​ទុកជាឯកសារ។
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments