ការវិភាគគ្រោះថ្នាក់លើសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ

 

ការវិភាគគ្រោះថ្នាក់នោះត្រូវមានបញ្ចូលនូវចំណុចដែលចាំបាច់ដូចខាងក្រោម៖
ក. លក្ខណៈរូបសាស្រ្ត គីមីសាស្រ្ត និងជីវសាស្រ្ត
ខ. សមាសធាតុនៃគ្រឿងផ្សំរួមមានទាំងសារធាតុ បន្ថែមនិងសារធាតុជំនួយ​នៅក្នុង​ ការ​ដំណើរ​ការ​កែច្នៃ
គ. ប្រភពដើម
ឃ. វិធីសាស្រ្តនៃការផលិត
ង. វិធីសាស្រ្តវេចខ្ចប់ និងចែកចាយ
ច. លក្ខ័ណរក្សាទុក និងអាយុកាលប្រើប្រាស់
ឆ. ការរៀបចំ និង/ឬរបៀបប្រើប្រាស់មុននឹងប្រើ ឬកែច្នៃ
ជ. លក្ខណៈវិនិច្ឆ័យដែលអាចទទួលយកបានពាក់ព័ន្ធសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ឬយថាប្រភេទនៃសម្ភារៈ​និងគ្រឿងផ្សំដែលបានទិញសមស្របទៅនិងការប្រើប្រាស់់។

ក្រុមហ៊ុន/អង្គភាពត្រូវបញ្ជាក់អំពីបទបញ្ញាត្តិ និងច្បាប់ស្តីអំពីការតម្រូវសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដែលពាក់​ព័ន្ធ​ទៅ​និងផ្នែកខាងលើ។ ការពណ៌នាត្រូវតែរក្សាអោយបាននូវកំណែរប្រែជាប្រចាំពេលដែលចាំបាច់ដោយ​យោង​ទៅតាមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments