ជំហានដំបូង និងសំខាន់បំផុតក្នុងការរៀបចំបញ្ជីថែទាំឧបករណ៍ សម្ភារៈក្នុងប្រព័ន្ធសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ គឺត្រូវធ្វើបញ្ជីរាយឈ្មោះនៃឧបករណ៍ទាំងអស់ដែលបានប្រើសម្រាប់ផលិតកម្មម្ហូបអាហារ។ ពិនិត្យឧបករណ៍ សម្ភារៈដែលប្រើប្រាស់សំរាប់ផលិតម្ហូបអាហារ ជាមួយគ្នានេះដែរ ចូរវាយតំលៃហានិភ័យដែលឧបករណ៍នីមួយៗដែលអាចបង្ករបង្ករហានិភ័យដល់សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។ ប្រើកម្មវិធីវិភាគហានិភ័យ (HACCP Analysis Table) ដើម្បីកំណត់អាទិភាពឧបករណ៍សំខាន់ៗដូចជាម៉ាស៊ីនដែលនឹងមានផលប៉ះពាល់ខ្លាំងទៅលើសុវត្ថិភាពនៃអាហារ និងអ្វីដែលមិនសូវសំខាន់ចំពោះផលិតកម្មម្ហូបអាហារ។ ប្រភេទឧបករណ៍ផ្សេងៗគ្នា ក៏បង្ករឱ្យមានគ្រោះថ្នាក់ផ្សេងៗគ្នាហើយអ្នកត្រូវតែយល់ពីវិធីថែទាំវាឱ្យបានត្រឹមត្រូវតាមប្រភេទនៃឧបករនីមួយៗ។ ការរៀបចំនិតិវិធីថែទាំឧបករណ៍ សម្ភារៈត្រូវធ្វើឡើងដោយមានការចូលរួមពីផ្នែកនីមួយៗដែលជាប់ទាក់ទង ដើម្បីអោយការអនុវត្តមានភាពជាក់លាក់ និងងាយស្រួលក្នុងការថែទាំឧបករណ៍។
ប្រភព៖ Food Safety Advisor
0 Comments