ការអនុវត្តការថែទាំឧបករណ៍ក្នុងប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ

 

កន្លែងផលិតកម្មម្ហូបអាហារជាច្រើនត្រូវបានផលិតចេញនូវចំណីអាហារកែច្នៃ និងចំណីអាហារដោយ​ប្រើ​ឧបករណ៍​ផ្សេង ដើម្បីធានាថាផលិតកម្មមានសុវត្ថិភាព មានអនាម័យពេញលេញ មានប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​ការ​ពារសុខភាពអ្នកប្រើប្រាស់។ អ្នកអាចសម្រេចបាន​នូវចំណុចទាំងនេះ ដោយឧបករណ៍ដែលប្រើប្រាស់សំ​រាប់​ផលិតត្រូវបានថែទាំ និងបានរក្សាទុកយ៉ាងល្អនៅក្នុងរោងចក្ររបស់អ្នក។ នៅពេលដែលឧបករណ៍ត្រូវ​បានថែ​រក្សា​យ៉ាងល្អនោះស្តង់ដាសុវត្ថិភាពនៃម្ហូបអាហារដែលកំពុងដំណើរការ នឹងមានប្រសិទ្ធភាពកាន់តែខ្ពស់។ ផ្ទុយ​ទៅវិញគ្រឿងបរិក្ខារដែលមិនត្រូវបានថែរក្សា នឹងបែកបាក់ជាញឹកញាប់ក្នុងកំឡុងពេលផលិត និងកែច្នៃដែល​ធ្វើឱ្យ​ប៉ះពាល់ដល់ដំណើរការនៃការផលិតដែលធ្វើអោយម្ហូបអាហារគ្មានស្តង់ដាសុវត្ថិភាព។ ដោយសារ​ហេតុ​ផលនេះការអនុវត្តការថែរក្បង្ការ គឺមានសារះសំខាន់ក្នុងប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។ ដូច្នេះ យើង​សូមណែនាំចំណុចមួយចំនួនក្នុងការថែទាំ បង្ការឧបករណ៍ប្រើប្រាស់ដើម្បីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដូចខាងក្រោម៖

១. ធ្វើបញ្ជីឧបរណ៍ និងសម្ភារៈដែលត្រូវថែទាំ
២. បង្កើតកាលវិភាគថែរក្សាដោយផ្អែកលើប្រតិបត្តិការ
៣. ត្រូវមាននិតិវីធីសំរាប់ថែទាំឧបករណ៍ សម្ភារៈតាមប្រភេទនិមួយៗនៃឧបករណ៍ ឬសម្ភារៈ
៤. ជ្រើសរើសអ្នកដឹកនាំផ្នែកថាំទាំ ឬផ្នែកបច្ចេកទេស
៥. ត្រូវមានអ្នកផ្គត់ផ្គង់គ្រឿងបន្លាស់ដែលល្អ និងរហ័ស
៦. ត្រូវកត់ត្រា និងរក្សាទុកកំណត់ត្រារាល់ការថែទាំ និងជួសជុលអោយបានត្រឹមត្រូវ

ប្រភព៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments