វិញ្ញាបនបត្រអនាម័យ និងភូតគាមអនាម័យ

 



និយមន័យ

ការទាមទារសំខាន់បំផុតក្នុងការនាំចូលផលិតផលកសិកម្មនោះ ត្រូវតែមានសុវត្ថិភាព និងបង្កា​ហា​និភ័​យ ​ដល់​សុខភាពមនុស្ស សត្វ និងរុក្ខជាតិ។ ដើម្បីឲ្យប្រាកដថា ពិតជាធានាសុវត្ថិ​ភាព​អាហារ និងជៀស​​វាង​បាន​នូវការ​ឆ្លងរាលដាលជំងឺ សមាសភាព សត្វចង្រៃផ្សេងៗតាមរយៈសកម្មភាពពាណិជ្ជកម្ម រដ្ឋាភិបាលនៃគ្រប់ប្រទេស បានបង្កើតឡើងនូវលិខិត បទដ្ឋានច្បាប់ ដើម្បីការពារសុខភាពមនុស្ស និងសុឋភាពសត្វ (វិធានការ​អនាម័យ​/Sanitary Measure) និងដើម្បីការពារសុខភាពរុក្ខជាតិ (វិធានការភូតគាមអនាម័យ/Phytosanitary Measure)។
ការត្រួតពិនិត្យភូតគាមអនាម័យ មានគោលបំណងដើម្បីទប់ស្កាត់ការរីករាលដាលឆ្លងនូវសមាសភាពចង្រៃ ភូត​គាមអនាម័យ និងសមាសភាពចង្រៃបង្កគ្រោះថ្នាក់ពីតំបន់មួយទៀត ក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ចូល-ចេញ ឬ ឆ្លងកាត់ ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា តាមគ្រប់មធ្យោបាយ ដើម្បីការពារផលិតផលកសិកម្ម និងជីវសាស្ត្រចំរុះ។

ម្ចាស់ទំនិញជាកម្មវត្ថុនៃការត្រួតពិនិត្យភូតគាមអនាម័យ ដែលនាំយក ឬ ដឹកជញ្ជូនចូល-ចេញ ឬ ឆ្លងកាត់ ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា ត្រូវសុំការត្រួតពិនិត្យ និងត្រូវគោរពតាមគ្រប់វិធានភូតគាមអនាម័យ៕

រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments