លេខកូដ
និងបទបញ្ជានានារបស់ការអនុវត្តកសិកម្មល្អ (GAP)
ត្រូវបានបង្កើតឡើងក្នុងប៉ុន្មានឆ្នាំថ្មីៗនេះដោយអង្គការស្បៀងអាហារ
និងអង្គការផលិតកម្មនានា ប៉ុន្តែក៏មានរដ្ឋាភិបាល
និងអង្គការក្រៅរដ្ឋាភិបាលបានចងក្រងការអនុវត្តកសិកម្មសម្រាប់កសិកម្មទូទៅ។ គោលបំណងរបស់ពួកគេ
គឺបំពេញតម្រូវការផ្នែកពាណិជ្ជកម្ម និងបទប្បញ្ញត្តិរបស់រដ្ឋាភិបាល
(ជាពិសេសទាក់ទងនឹងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ និងគុណភាព)
ទៅនឹងតម្រូវការជាក់លាក់បន្ថែមទៀតនៃទីផ្សារ។ គោលបំណងនៃការអនុវត្តកសិកម្មល្អ
(GAP) ស្តង់ដារ និងបទបញ្ញត្តិទាំងនេះរួមបញ្ចូលទៅកម្រិតផ្សេងគ្នា៖
១. ធានាសុវត្ថិភាព និងគុណភាពនៃផលិតផលនៅក្នុងខ្សែសង្វាក់ម្ហូបអាហារ
២. ចាប់យកអត្ថប្រយោជន៍ទីផ្សារថ្មីដោយការកែប្រែការគ្រប់គ្រងអភិបាលកិច្ចផ្គត់ផ្គង់
៣. ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងការប្រើប្រាស់ធនធានធម្មជាតិ សុខភាពកម្មករ និងលក្ខខណ្ឌការងារ និង / ឬ
៤. បង្កើតឱកាសទីផ្សារថ្មីៗសម្រាប់កសិករ និងអ្នកនាំចេញនៅក្នុងបណ្តាប្រទេសកំពុងអភិវឌ្ឍន៍។
ប្រភព៖ FAO
0 Comments