បើនិយាយពីការផ្គត់ផ្គងនៅក្នុងប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារយើងត្រូវគិតដល់ចំណុចជាច្រើនដើម្បីទទួលបានវត្ថុធាតុសម្រាប់ផលិតអាហារដែលមានសុវត្ថិភាពជូនដល់អតិថិជន។
ដូចច្នេះមានតែគ្រឿងផ្សំពីអ្នកផ្គត់ផ្គង់ដែលមានកេរ្តិ៍ឈ្មោះ
និងសុវត្ថិភាពប៉ុណ្ណោះដែលត្រូវប្រើ។
ដើម្បីទទួលបានវត្ថុធាតុដែលមានសុវត្ថិភាពទាំងនេះ
អ្នកផ្គត់ផ្គងត្រូវបានអនុម័តដោយភាគីទីបី ឬមានវិញ្ញាបនប័ត្រធានាគុណភាព។
អ្នកផលិតនិងអ្នកផ្គត់ផ្គង់ក៏គួរមានប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារផងដែរ។
សំរាប់យើងជារោងចក្រផលិតផលម្ហូបអាហារយើងត្រូវស្វែងយល់ពីប្រភពនៃអ្នកផ្គត់ផ្គង់អោយបានច្បាស់លាស់មុនពេលទទួល
និងមានបញ្ជីត្រួតពិនិត្យមុននឹងសម្រេចយកអ្នកផ្គត់ផ្គងណាមួយ។
ត្រូវមានបញ្ជីឈ្មោះអ្នកផ្គត់ផ្គង់ នៅក្នុងកំណត់ត្រា
ត្រូវធ្វើការវាយតម្លៃលើអ្នកផ្គត់ផ្គង់រៀងរាល់ ៦ខែ ឬ១ឆ្នាំ
ម្តងអាស្រ័យទៅនឹងប្រភេទវត្ថុធាតុដែលគេផ្គត់ផ្គង។
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
0 Comments