ស៥ 5S

 

ស៥ (5S) ជាតំណាងពាក្យជប៉ុនដែលរៀបរាប់អំពីជំហាននៃដំណើរការការការងារនៅក្នុងអង្គភាព។ ពាក្យ (5S) ដែលសមមូល នឹងភាសារខ្មែរ ស៥ ត្រូវបានបង្ហាញ៖
១.​ សម្រិតសម្រាំង  ចេះញែកអ្វីដែលចាំបាច់និងមិនចាំបាច់និងបំបាត់អ្វីដែលអ្នកមិនត្រូវការ

២. សណ្តាប់ធ្នាប់ ការអនុវត្ត គឺត្រូវរៀបចំសណ្តាប់ធ្នាប់ (ដោយគ្មានកាកសំណល់) ដោយរៀបចំដូច​ជារបស់​របរប្រើប្រាស់តាមទីតាំងដើម្បីងាយស្រួលក្នុងការជ្រើសរើសប្រើប្រាស់ពេលត្រូវការ។ កន្លែងសម្រាប់​អ្វីគ្រប់​យ៉ាង​​ និងអ្វីគ្រប់យ៉ាងស្ថិតនៅទីតាំងរសប់វានៅក្នុងកន្លែងរបស់វារៀងៗខ្លួន។

៣.សំអាត បង្កើតកន្លែងធ្វើការស្អាតមួយដោយគ្មានសំរាមកខ្វក់ និងធូលី ដូច្នេះបញ្ហាអាចត្រូវបាន​រកឃើញ​យ៉ាង​ងាយស្រួល (ការលេចធ្លាយការកំពប់ការខូចខាតជាដើម)
៤. ស្តង់ដា បង្កើតដំណើរការនៃរបៀបរក្សាស្តង់ដារជាមួយនឹងតួនាទីនិងការទទួលខុសត្រូវដែលបានកំណ​ត់​។ កំណត់អ្នកទទួលខុសត្រូវ បន្ទាប់មកសម្រេចពីពេលវេលា ទីកន្លែង ក្បួនសម្រាប់ការអនុវត្ត​នូវសកម្មភាព​ទាំងនោះ។

៥. ស្ថិតស្ថេរ៖ អនុវត្តអាកប្បកិរិយានិងទម្លាប់ដើម្បីរក្សាស្តង់ដារដែលបានបង្កើតឡើងក្នុងរយៈពេលវែង និងធ្វើ​ឱ្យអង្គភាពការងារទទួលបានជោគជ័យ។


រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments