ស៥ (5S) ជាតំណាងពាក្យជប៉ុនដែលរៀបរាប់អំពីជំហាននៃដំណើរការការការងារនៅក្នុងអង្គភាព។ ពាក្យ (5S) ដែលសមមូល នឹងភាសារខ្មែរ ស៥ ត្រូវបានបង្ហាញ៖
១. សម្រិតសម្រាំង៖ ចេះញែកអ្វីដែលចាំបាច់និងមិនចាំបាច់និងបំបាត់អ្វីដែលអ្នកមិនត្រូវការ
១. សម្រិតសម្រាំង៖ ចេះញែកអ្វីដែលចាំបាច់និងមិនចាំបាច់និងបំបាត់អ្វីដែលអ្នកមិនត្រូវការ
២. សណ្តាប់ធ្នាប់៖ ការអនុវត្ត
គឺត្រូវរៀបចំសណ្តាប់ធ្នាប់ (ដោយគ្មានកាកសំណល់)
ដោយរៀបចំដូចជារបស់របរប្រើប្រាស់តាមទីតាំងដើម្បីងាយស្រួលក្នុងការជ្រើសរើសប្រើប្រាស់ពេលត្រូវការ។
កន្លែងសម្រាប់អ្វីគ្រប់យ៉ាង
និងអ្វីគ្រប់យ៉ាងស្ថិតនៅទីតាំងរសប់វានៅក្នុងកន្លែងរបស់វារៀងៗខ្លួន។
៣.សំអាត៖ បង្កើតកន្លែងធ្វើការស្អាតមួយដោយគ្មានសំរាមកខ្វក់
និងធូលី ដូច្នេះបញ្ហាអាចត្រូវបានរកឃើញយ៉ាងងាយស្រួល
(ការលេចធ្លាយការកំពប់ការខូចខាតជាដើម)
៤. ស្តង់ដា៖ បង្កើតដំណើរការនៃរបៀបរក្សាស្តង់ដារជាមួយនឹងតួនាទីនិងការទទួលខុសត្រូវដែលបានកំណត់។ កំណត់អ្នកទទួលខុសត្រូវ
បន្ទាប់មកសម្រេចពីពេលវេលា ទីកន្លែង
ក្បួនសម្រាប់ការអនុវត្តនូវសកម្មភាពទាំងនោះ។
៥. ស្ថិតស្ថេរ៖ អនុវត្តអាកប្បកិរិយានិងទម្លាប់ដើម្បីរក្សាស្តង់ដារដែលបានបង្កើតឡើងក្នុងរយៈពេលវែង និងធ្វើឱ្យអង្គភាពការងារទទួលបានជោគជ័យ។
រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor
0 Comments