ការផ្ទៀងផ្ទាត់វិធានការត្រួតពិនិត្យសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ/Validation

 


អ្នកផលិតម្ហូបអាហារត្រូវទទួលខុសត្រូវ ក្នុងការអភិវឌ្ឍន៍​ និងអនុវត្តកម្មវិធីសុវត្ថិ​ភាពម្ហូប​អាហារ​អោយ​​មា​នប្រ​សិទ្ធ​ភាព (សុពលភាព) ក្នុងការត្រួតពិនិត្យគ្រោះថ្នាក់ ហើយអនុ​លោមទៅតា​មក​ម្ម​វិ​ធី​សុ​វត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។ 

Food manufacturers are responsible for developing and implementing a food safety program that is scientifically effective (validation) in controlling hazards and complies with current food safety programs (verification).

ការធ្វើសុពលភាពនិងការផ្ទៀងផ្ទាត់ គឺជាធាតុផ្សំនៃសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដ៏សំខាន់ ប៉ុន្តែ​អ្នក​ផលិតម្ហូ​ប​​អាហារ​តែងតែយល់ច្រឡំមុខងារ និងអត្ថន័យនៃកម្មវិធីទាំងនេះនៅក្នុងកម្មវិធីរបស់ពួកគេ។ ច្បាប់​ស្តី​ពីការធ្វើ​ទំនើប​កម្មសុវត្ថិភាពអាហារ (FSMA) ផ្តល់ឱ្យ FDA នូវអំណាច​ដើម្បីវាយតំ​លៃកម្ម​វិធី​សុវត្ថិភាពស្បៀងអាហារ និងការ​ត្រួត​ពិនិត្យការបង្ការដែលបានអនុវត្តនៅក្នុងការបង្កើតអាហារ។ ច្បា​ប់នេះផ្តោត​សំខាន់លើការការពារបញ្ហា​សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ រួមទាំងការផ្តល់​ឯកសារ​ផង​ភស្តុ​តាង ដែលជាវិធីសាស្ត្រដែលបានប្រើ ដើម្បីឱ្យមាន​សុវត្ថិ​ភាព នឹងការផ្ទុះឡើងនៃជំងឺឆ្លងអាហារ។

Validation and verification are vital food safety components, but food manufacturers often confuse the function and meaning of these in their programs. The Food Safety Modernization Act (FSMA) gives FDA the power to scientifically evaluate food safety programs and preventive controls implemented in a food establishment. The law focuses more on preventing food safety issues, including providing documentary evidence that methods used will result in safer product, rather than relying primarily on reacting to foodborne disease outbreaks.

សុពលភាព
សុពលភាព និងការផ្ទៀងផ្ទាត់ គឺមានសារៈសំខាន់ណាស់ ក្នុងការសំរេចបាននូវសុវត្ថិភាពចំណីអា​​​​​​​​​​​​​​​​​ហារ​​និ​ង​​បំពេញបន្ថែមគ្នាទៅវិញទៅមក។ អ្នកផលិតម្ហូបអាហារទទួល​ខុសត្រូវក្នុងការ​អភិវឌ្ឍន៍​និង​​អនុវត្តកម្ម​វិធី​សុវត្ថិ​ភាពម្ហូបអាហារដែលមានប្រសិទ្ធភាពខាងវិទ្យាសាស្ត្រ (សុពលភាព) ក្នុងការ​ត្រួត​ពិនិត្យគ្រោះថ្នាក់​ហើយអនុ​លោម​ទៅតាមកម្មវិធីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារនាពេលបច្ចុប្បន្ន។ ដំ​ណើរការសុពលភាពនិងការផ្ទៀង​ផ្ទាត់​ត្រូវបាន​គេចាត់ទុកថាជាផ្នែកបន្តនៃប្រព័ន្ធសុវត្ថិភាពចំណីអាហារហើយតែងតែមានវិសាលភាពសម្រាប់ការកែលម្អជាបន្ត។
នៅពេលចាំបាច់ត្រូវធ្វើឱ្យមានសុពលភាពឡើងវិញ និងការផ្ទៀងផ្ទាត់ឡើងវិញដើម្បីកែតម្រូវបទ​​ដ្ឋានសុវត្ថិ​ភាព​ម្ហូបអាហារដើម្បីធានាថាអាហារដែលផលិតមានសុវត្ថភាព។ នៅពេលដែលកា​រ​បញ្ជាក់​​សុ​ព​ល​ភាព និងការ​ផ្ទៀង​ផ្ទាត់ត្រូវបានបញ្ចប់វាមានសារៈសំខាន់ណាស់​ក្នុងការចង​ក្រងឯ​កសារ និងបញ្ជូនទៅក្រុមការងារ​នៃក្រុម​ការងារ​សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ដើម្បីធានាថា​គោលបំណងនៃ​កម្មវិធីសុវ​ត្ថិភាពម្ហូបអាហារ​ត្រូវបាន​យល់ច្បាស់​ដោយ​បុគ្គលិកទាំងអស់។

Validation and verification are vital to achieving food safety and are complementary to each other. Food manufacturers are responsible for developing and implementing a food safety program that is scientifically effective (validation) in controlling the hazards and complies with the current food safety programs (verification). Validation and verification processes are considered to be an ongoing component of the food safety system and there is always a scope for continuous improvement.
Whenever necessary, re-validation and re-verification should be conducted to adjust the food safety standards to ensure the food produced is safe. Once validation and verification are completed, it is important to document results and communicate them to the rest of the food safety team to ensure that the objectives of the food safety program are clearly understood by all staff members.
ប្រភពៈ QUALITY ASSURANCE MAG

Post a Comment

0 Comments