អ្នកផលិតម្ហូបអាហារត្រូវទទួលខុសត្រូវ ក្នុងការអភិវឌ្ឍន៍ និងអនុវត្តកម្មវិធីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារអោយមានប្រសិទ្ធភាព (សុពលភាព) ក្នុងការត្រួតពិនិត្យគ្រោះថ្នាក់ ហើយអនុលោមទៅតាមកម្មវិធីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។
Food
manufacturers are responsible for developing and implementing a food
safety program that is scientifically effective (validation) in
controlling hazards and complies with current food safety programs
(verification).
ការធ្វើសុពលភាពនិងការផ្ទៀងផ្ទាត់ គឺជាធាតុផ្សំនៃសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដ៏សំខាន់ ប៉ុន្តែអ្នកផលិតម្ហូបអាហារតែងតែយល់ច្រឡំមុខងារ និងអត្ថន័យនៃកម្មវិធីទាំងនេះនៅក្នុងកម្មវិធីរបស់ពួកគេ។ ច្បាប់ស្តីពីការធ្វើទំនើបកម្មសុវត្ថិភាពអាហារ (FSMA) ផ្តល់ឱ្យ FDA នូវអំណាចដើម្បីវាយតំលៃកម្មវិធីសុវត្ថិភាពស្បៀងអាហារ និងការត្រួតពិនិត្យការបង្ការដែលបានអនុវត្តនៅក្នុងការបង្កើតអាហារ។ ច្បាប់នេះផ្តោតសំខាន់លើការការពារបញ្ហាសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ រួមទាំងការផ្តល់ឯកសារផងភស្តុតាង ដែលជាវិធីសាស្ត្រដែលបានប្រើ ដើម្បីឱ្យមានសុវត្ថិភាព នឹងការផ្ទុះឡើងនៃជំងឺឆ្លងអាហារ។
Validation and
verification are vital food safety components, but food manufacturers
often confuse the function and meaning of these in their programs. The
Food Safety Modernization Act (FSMA) gives FDA the power to
scientifically evaluate food safety programs and preventive controls
implemented in a food establishment. The law focuses more on preventing
food safety issues, including providing documentary evidence that
methods used will result in safer product, rather than relying primarily
on reacting to foodborne disease outbreaks.
សុពលភាព
សុពលភាព និងការផ្ទៀងផ្ទាត់ គឺមានសារៈសំខាន់ណាស់ ក្នុងការសំរេចបាននូវសុវត្ថិភាពចំណីអាហារនិងបំពេញបន្ថែមគ្នាទៅវិញទៅមក។
អ្នកផលិតម្ហូបអាហារទទួលខុសត្រូវក្នុងការអភិវឌ្ឍន៍និងអនុវត្តកម្មវិធីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដែលមានប្រសិទ្ធភាពខាងវិទ្យាសាស្ត្រ
(សុពលភាព)
ក្នុងការត្រួតពិនិត្យគ្រោះថ្នាក់ហើយអនុលោមទៅតាមកម្មវិធីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារនាពេលបច្ចុប្បន្ន។
ដំណើរការសុពលភាពនិងការផ្ទៀងផ្ទាត់ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាផ្នែកបន្តនៃប្រព័ន្ធសុវត្ថិភាពចំណីអាហារហើយតែងតែមានវិសាលភាពសម្រាប់ការកែលម្អជាបន្ត។
នៅពេលចាំបាច់ត្រូវធ្វើឱ្យមានសុពលភាពឡើងវិញ
និងការផ្ទៀងផ្ទាត់ឡើងវិញដើម្បីកែតម្រូវបទដ្ឋានសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដើម្បីធានាថាអាហារដែលផលិតមានសុវត្ថភាព។
នៅពេលដែលការបញ្ជាក់សុពលភាព
និងការផ្ទៀងផ្ទាត់ត្រូវបានបញ្ចប់វាមានសារៈសំខាន់ណាស់ក្នុងការចងក្រងឯកសារ
និងបញ្ជូនទៅក្រុមការងារនៃក្រុមការងារសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ
ដើម្បីធានាថាគោលបំណងនៃកម្មវិធីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវបានយល់ច្បាស់ដោយបុគ្គលិកទាំងអស់។
Validation
and verification are vital to achieving food safety and are
complementary to each other. Food manufacturers are responsible for
developing and implementing a food safety program that is scientifically
effective (validation) in controlling the hazards and complies with the
current food safety programs (verification). Validation and
verification processes are considered to be an ongoing component of the
food safety system and there is always a scope for continuous
improvement.
Whenever
necessary, re-validation and re-verification should be conducted to
adjust the food safety standards to ensure the food produced is safe.
Once validation and verification are completed, it is important to
document results and communicate them to the rest of the food safety
team to ensure that the objectives of the food safety program are
clearly understood by all staff members.
ប្រភពៈ QUALITY ASSURANCE MAG
0 Comments