និតិវិធីប្រត្តិបត្តិការណ៍ការដឹកជញ្ជូន/STANDARD OPERATING PROCEDURE TRANSPORTATION


1.      គោលបំណង / PURPOSE
គោលបំណងនៃបទដ្ឋាននេះ គឺលុបបំបាត់ការចម្លង និងធ្វើអោយខូចគុណភាពពេលដឹកជញ្ជូនផលិផល។
The purpose of this procedure is to prevent contamination and spoilage of product during loading, transportation, and unloading.

2.      វិសាលភាព / SCOPE
បទដ្ឋាន​នេះត្រូវអនុវត្តលើការដឹកជញ្ជូនផលិតផល ឈ្មោះក្រុមហ៊ុនរបស់អ្នក។
This procedure covers all transfers of product of YOUR COMPANY NAME.

3.      ការទទួលខុសត្រូវ / RESPONSIBILITIES
-       ផ្នែកទីផ្សារត្រូវលើការដឹកជញ្ជូនផលិតផល និងធានាថាមានសុវត្ថិភាព និងគុណភាពល្អ។
Sales Department is responsible for product delivery and ensures that it is safe and has good quality.
-       ប្រធានគ្រប់គ្រងឃ្លាំងត្រូវពិនិត្យផលិតផលអោយបានត្រឹមត្រូវមុនពេលដឹកចេញទៅចែកចាយ។Warehouse manager is responsible for checking the cleanliness and loading of product. 

4.      អត្ថន័យ / DEFINITION
-       គ្មាន / None
5.      និតិវិធី / PROCEDURE
5.1  រៀបចំមុនពេលដឹកផលិតផល /  Prepare food carrier (vehicle) before use.
5.1.1        សំអាត​ និងកំចាត់សំរាមផ្សេងៗចេញពីរថយន្ត និងទូរដាក់ទំនិញ។
Clean vehicle, remove trash, and dust from the trailer and container.
5.1.2        រថយន្តដឹកផលិតផលមិនត្រូវដឹកជញ្ជូនផលិតផលដូចជាសត្វ បក្សី ធាតុគីមី ឬថ្នាំពុល។
Vehicle not used to transport animals/ birds, chemicals, or pesticide.
5.2  ការលើកដាក់ផលិតផល / Loading/ Unloading
5.2.1        បញ្ជាក់បរិមាណផលិតផល / Confirm the amount of product
5.2.2        លើកដាក់ដឹកជញ្ជូនត្រូវដាក់អោយត្រឹមត្រូវ មិនត្រូវអោយផលិតផលដួល ឬបញ្ច្រាស់។
Load/unload product in the trailer in a manner that does not cause toppling down of stacked product and Keep the product in good direction (not upside down).
5.2.3        មិនត្រូវអង្គុយលើផលិតផល។/Staff are not allowed to sit or sleep on product.
5.2.4        បិទទ្វារ អោយបានត្រឹមត្រូវ។/Close the door and lock.
5.2.5        ត្រូវគ្រប និងបិទទូរអោយបានជិតល្អជៀសវាងប៉ៈពន្លឺថ្ងៃ និងធូរលីពេលដឹកជញ្ជូន។
Cover or close the trailer to protect product from sunlight, rain, and other contamination.
5.2.6        ផលិតផលដែលខូចពេលដឹកជញ្ជូនត្រូវបញ្ជូនត្រឡប់មកវិញ និងត្រូវកត់ត្រាអោយបានត្រឹមត្រូវ(មើលនិតិវិធីប្រមូលផលិតផល)។
Return product that are spoiled during transport, discard and dispose properly (see return procedure).

6.      ការតាមដាន / MONITORING
-          ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធានាថានិតិវិធីត្រូវបានអនុវត្តបានត្រឹមត្រូវ។
Food Safety Team Leader must ensure that the SOP is applicable and being implemented properly. 

7.      សកម្មភាពកែរតម្រូវ / CORRECTIVE ACTION
-          ក្នុងករណីការអនុវត្តមិនអនុលោមតាមនិតិវិធី ត្រូវធ្វើសកម្មភាពកែតម្រូវ។
In case of noncompliance to this SOP, appropriate corrective action should be done.

8.      ការផ្ទៀងផ្ទាត់ / VERIFICATION
-          ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធ្វើការផ្ទៀងផ្ទាត់ប្រសិទ្ធភាពនៃការអនុវត្តនិតិវិធីនេះ។
Food Safety Team Leader must verifies if this SOP is effective and efficient.

9.      ឯកសារភ្ជាប់ / ATTACHMENT
-          WC-WH-RF-005.​ TRANSPORTATION FORM

10.  ប្រវត្តិកែប្រែ / REVISION HISTORY
Revision Date
Requester
Description of Change



DOCUMENT CHANGE APPROVAL
             Initiate    
           Change
           Obsolete
Reason:

Prepared by:




Reviewed and Approved by:

All information herein is company proprietary and property of ABC Drinking Water Co., Ltd. It shall not be reproduced or copied unless as expressively permitted or directed by ABC Drinking Water Co., Ltd.

រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments