និតិវិធីប្រត្តិបត្តការណ៍ អនាម័យបុគ្គលិក/STANDARD OPERATING PROCEDURE PERSONAL HYGIENE

 


1.      គោលបំណង / PURPOSE
ដើម្បីធានាថាបុគ្គលិកទាំងអស់ត្រូវបានអនុវត្តអនាម័យផ្ទាល់ខ្លួនបានល្អដើម្បីការពារការចម្លងរោគលើផលិតផលទឹកបរិសុទ្ធ។
To ensure that all employees must maintain good personal hygiene practices to prevent contamination of drinking water.

2.      វិសាលភាព / SCOPE
នីតិវិធីនេះអនុវត្តគ្រប់បុគ្គលិក ........... ទាំងអស់។
This procedure applies to all of  ​......... employees.

3.      ការទទួលខុសត្រូវ / RESPONSIBILITIES
-       ផ្នែកធនធានមនុស្សត្រូវផ្តល់នូវធនធាន និងសម្ភារៈសំរាប់ការធ្វើអនាម័យទៅដល់បុគ្គលិក។
HR Department responsibly on providing resources to support personal hygiene.
-       ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធានាថាឯកសារ និងសកម្មភាពទាំងអស់ត្រូវបានអនុវត្តតាមនិតិវិធី។
Food Safety Team Leader ensure that all document and activities are followed with SOP.

4.      អត្ថន័យ / DEFINITION
-       គ្មាន/None

5.      និតិវិធី / PROCEDURE
-       បុគ្គលិកមិនត្រូវចូលទៅកន្លែងផលិតកម្មដោយផ្ទាល់ ដោយមិនបានផ្លាស់ប្តូរឯកសណ្ឋាននោះទេ។
All staff must Avoid direct when entry to production area.
-       បុគ្គលិកទាំងអស់ត្រូវពាក់ឯកសណ្ឋាន និងសម្ភារៈការពារសុវត្ថិភាពនៅក្នុងអំឡុងពេលធ្វើការ។
All staff must wear clean uniform and Personal safety equipment when during works.  Uniform must not be worn outside the premises of factory, except when involved with delivery.
-       បុគ្គលិកទាំងអស់មិនត្រូវពាក់គ្រឿងអលង្ការផ្សេងៗនៅពេលកំពុងធ្វើការនោះទេ។
All staff must not wear watches or jewelry.
-       បុគ្គលិកទាំងអស់មិនត្រូវប្រើប្រាស់គ្រឿងសំអាង និងទឹកអប់ផ្សេងៗនោះទេ នៅពេលកំពុងធ្វើការ។
Staff must not wear strong perfume or cosmetic.
-       អាហារ ភេសជ្ជៈ មិនអនុញ្ញាត្តអោយយកចូលក្នុងរោងចក្រជាដាច់ខាត។
Food and drink must not be consumed in the production areas. 
-       បារី គ្រឿងញៀនផ្សេងៗត្រូវបានហាមឃាត់ជាដាច់ខាតនៅក្នុងរោងចក្រ។
Smoking in factory premise is prohibited.
-       បុគ្គលិកទាំងអស់ចាំបាច់ត្រូវតែលាងសម្អាត់ដៃអោយបានស្អាតជាមួយសាប៊ូ និងទឹកនៅពេល៖
Hands must be washed thoroughly with soap and water:
-          មុនពេលចាប់ផ្តើមធ្វើការ/ Before starting work
-          ក្រោយពេលសំរាក់/ After breaks
-          ក្រោយពេលចូលបន្ទប់ទឹក ឫបង្គន់/ After visiting the toilet or on return to the workplace
-          ក្រោយពេលក្អក ឫកណ្តាស់/ After coughing into the hand or using a handkerchief
-          មុនពេលបរិភោគអាហារ និងក្រោយពេលបរិភោគអាហារ/ After eating, drinking
-          ក្រោយពេលសំអាត ប៉ៈពាល់វត្ថុកខ្វក់ផ្សេងៗ។/ After carrying out any cleaning

-       សក់ ក្រចកដៃ ត្រូវស្អាតជានិច្ច ថ្នាំលាបក្រចកមិនអនុញ្ញាត្តអោយប្រើប្រាស់នោះទេនៅក្នុងរោងចក្រ។Hair and fingernails must be kept clean.  Nail varnish must not be worn.
-       បុគ្គលិកទាំងអស់ត្រូវជូនដំណឹងទៅអ្នកគ្រប់គ្រង ប្រសិនបើមានជម្ងឺ ក្អក រាគ​ មិនស្រួលក្នុងក្រពះ មាន
កន្ទួលរមាស់លើស្បែក ឫមុតរលាត់ផ្សេងៗ។ មុខរបួសនានាត្រូវតែរុំបិទបាំងអោយជិតជៀសវាជ្រាបទឹកចូល 
ដើម្បីងាយស្រួលមើលឃើញ។
Staff must inform the manager if they are suffering from vomiting, diarrhea, other stomach upsets, skin complaints or cuts.  Cuts and abrasions must be covered by an easily detectable waterproof dressing e.g. blue in colour.
-       បុគ្គលិកត្រូវធានាថាផលិតផលទាំងអស់មិនត្រូវបានចម្លងភាពកខ្វក់សារឡើងវិញនោះទេ។
Staff must ensure that raw products does not come into cross contaminated.
-       បុគ្គលិកមិនត្រូវទុកដាក់សម្ភារៈច្របូក ច្របល់គ្នានោះទេ។Staff must not use the same equipment without thoroughly cleaning and disinfecting them first.
-       បុគ្គលិកត្រូវទុកដាក់ផលិតផលអោយបានត្រឹមត្រូវចៀសវាងការចម្លងផ្សេងៗ។
Staff must protect food at all times from contamination.
-       មិនត្រូវទុកដាក់ផលិតផលផ្ទាល់ទៅលើកម្រាលនោះឡើយ រាល់ការទុកដាក់ផលិតផលទាំងអស់ចាំបាច់ត្រូវមានប៉ាឡែតទ្រាប់ជានិច្ច។
Keep food or products containers off the floor.

6.      ការតាមដាន / MONITORING
-       ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធានាថានិតិវិធីត្រូវបានអនុវត្តបានត្រឹមត្រូវ។
Food Safety Team Leader must ensure that the SOP is applicable and being implemented properly.

7.      សកម្មភាពកែរតម្រូវ / CORRECTIVE ACTION
-       ក្នុងករណីការអនុវត្តមិនអនុលោមតាមនិតិវិធី ត្រូវធ្វើសកម្មភាពកែតម្រូវ។
In case of noncompliance to this SOP, appropriate corrective action should be done.

8.      ការផ្ទៀងផ្ទាត់ / VERIFICATION
-          ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធ្វើការផ្ទៀងផ្ទាត់ប្រសិទ្ធភាពនៃការអនុវត្តនិតិវិធីនេះ។
Food Safety Team Leader must verifies if this SOP is effective and efficient.

9.      ឯកសារភ្ជាប់ / ATTACHMEN
ABC-HR-SOP-003. PERSONAL HYGIENE FORM

10.  ប្រវត្តិកែប្រែ / REVISION HISTORY

Revision Date
Requester
Description of Change

រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments