និតិវិធីប្រត្តិបត្តិការណ៍សវនកម្មផ្ទៃក្នុង/STANDARD OPERATING PROCEDURE INTERNAL AUDIT


1.      គោលបំណង / PURPOSE
បទដ្ឋាននេះបរិយាយពីនិតិវិធីនៃដំណើរធ្វើសវនកម្ម។
This procedure describes the process for performing Internal Audits.

2.      វិសាលភាព / SCOPE
បទដ្ឋាននេះគ្របដណ្តប់លើការសវនកម្មផ្ទៃក្នុងលើសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។
This procedure covers internal audit regarding food safety.

3.      ការទទួលខុសត្រូវ / RESPONSIBILITIES
-          ប្រធានក្រុមសវនករមានទំនួលខុសត្រូវកំណត់ពេលវេលា និងផ្តួចផ្តើមធ្វើសវនកម្ម ព្រមទាំងរក្សាការអនុវត្ត និងធ្វើប្រាស្រ័យទាក់ទងជាមួយផ្នែកដែលទាក់ទង ដើម្បីធ្វើសវនកម្ម និងរៀបចំរបាយការណ៍សវនកម្ម។
Lead auditor is responsible for scheduling and initiating the audits and maintaining the master schedule communicating with the auditee to arrange the audit, and preparing the final audit report.
-          អ្នកគ្រប់គ្រងថ្នាក់លើមានទំនួលខុសត្រូវលើការពិន្យវាយតម្លៃសកម្មភាពកែតម្រូវដែលចេញពីសវនកម្មផ្ទៃក្នុង។
Top management is responsible for reviewing all corrective actions resulting from internal audits.

4.      អត្ថន័យ / DEFINITION
-          ក្រុមសវនករៈជាសវនករម្នាក់ ឬច្រើននាក់
Audit team: May be one or more auditors, including the lead auditor

5.      និតិវិធី / PROCEDURE
-          ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវតែងតាំង អ្នកដឹកនាំសវនកម្ម។ សវនករដែលនឹងដឹកនាំសវនកម្មក្នុងការប្រព្រឹត្តត្រូវកំណត់ពេលវេលា នឹងគម្រោងសំរាប់សវនកម្ម ហើយធ្វើរបាយការណ៍អំពីសវនកម្មអោយបានជាក់លាក់។
Food Safety Team Leaders appoint as auditor. Auditor who will lead the audit in the conduct schedule, audit plan and reporting of the specific audit.
-          កាលវិភាគត្រូវរាប់បញ្ចូលទាំងទីតាំងទាំងអស់នៃអគារ និងផ្អែកលើមូលដ្ឋានសំខាន់នៃតំបន់ដែលត្រូវបានធ្វើសវនកម្ម។
The schedule includes all areas of the facility, and is based on the status and importance of the area being audited.
-          អ្នកដឹកនាំសវនកម្មត្រូវកំណត់កាលវិភាគ ពេលវេលា និងអ្វីដែលត្រូវធ្វើសវនកម្ម។
The schedule identifies when the audits will take place and what areas will be audited.
-          សវនកម្មផ្ទៃក្នុង នឹងត្រូវបានធ្វើយ៉ាងហោចណាស់ពីរដងក្នុងមួយឆ្នាំ។
Audited must be conduct a minimum of two times per year.
-          សវនករត្រូវតែបានបណ្តុះបណ្តាលអំពីប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ និងជំនាញសវនកម្មហើយត្រូវតែមកពីផ្នែកផ្សេងៗគ្នា។
Auditor must be trained on the food safety, auditing skills and must come from different department;
-          សវនករត្រូវតែឯករាជ្យ សវនករមិនត្រូវធ្វើសវនកម្មលើការងារផ្ទាល់ខ្លួនរបស់គាត់ទេ។
Be independent; auditor must be not audit his own work.
-          សវនកម្មត្រូវបើកកិច្ចប្រជុំដោយហៅផ្នែកដែលពាក់ព័ន្ធសំខាន់ៗ ដើម្បីពិភាក្សាអំពីផែនការសវនកម្មនិងកាលវិភាគធ្វើសវនកម្ម។
The audit conducts an Opening meeting by calling the key process owners and discusses the audit plan and schedule of audit.
-          ការធ្វើសវនកម្មត្រូវតែធ្វើឡើងក្នុងកំឡុងពេលប្រត្តិបត្តការណ៍ នៅលើតំបន់ជាក់ស្តែងដែលដំណើរការត្រូវបានអនុវត្ត។
Actual conduct of the audit should be done during working hours on actual area where process in being implemented.
-           សវនកម្មត្រូវសង្កេតមើលដំណើរការជាក់ស្តែង និងប្រៀបធៀបជាមួយឯកសារដែលបានសរសេរ។

Observe actual process and compare with written document;
-          បន្ទាប់ពីសវនកម្ម ត្រូវពិនិត្យឡើងវិញនូវភាពមិនអនុលោមដែលបានរកឃើញ ដើម្បីបញ្ជាក់ថាត្រឹមត្រូវដែរឬទេ។
After auditing, auditor need to review findings to make sure it is correct or not;
-          សនករត្រូវធ្វើរបាយការណ៍ភាពមិនអនុលោមក្នុងអំឡុងពេលកិច្ចប្រជុំបិទបញ្ចប់។ សវនករបង្ហាញការរកឃើញនិងការសង្កេតភាពមិនអនុលោមទាំងអស់ទៅកាន់អ្នកដឹកនាំសវនកម្ម។
Auditor report findings to the auditee during the Closing Meeting. Auditor submits all the findings and observations to lead auditor.
-          អ្នកដឹកនាំសវនកម្មចេញរបាយការណ៍ ភាពមិនអនុលោមភ្លាមៗទៅប្រធានរោងចក្រ បន្ទាប់ពីកិច្ចប្រជុំត្រូវបានបិទបញ្ចប់។
Auditor issue Nonconformity Report to auditees immediately after the Closing Meeting.
-          សវនករត្រូវឆ្លើយតបតាមរយៈការបំពេញរបាយការណ៍សកម្មភាពកែតម្រូវ ដើម្បីដោះស្រាយភាពមិនអនុលោមបានរកឃើញដោយសវនករ។
Auditees respond by filling up Corrective Action Report to address the NCR cited by the auditor.

6.      ការតាមដាន / MONITORING
ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធានាថានិតិវិធីត្រូវបានអនុវត្តបានត្រឹមត្រូវ។
Food Safety Team Leader must ensure that the SOP is applicable and being implemented properly. 

7.      សកម្មភាពកែរតម្រូវ / CORRECTIVE ACTION
ក្នុងករណីការអនុវត្តមិនអនុលោមតាមនិតិវិធី ត្រូវធ្វើសកម្មភាពកែតម្រូវ។
In case of noncompliance to this SOP, appropriate corrective action should be done.

8.      ការផ្ទៀងផ្ទាត់ / VERIFICATION
ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធ្វើការផ្ទៀងផ្ទាត់ប្រសិទ្ធភាពនៃការអនុវត្តនិតិវិធីនេះ។
Food Safety Team Leader must verifies if this SOP is effective and efficient.

9.      ឯកសារភ្ជាប់ / ATTACHMENT
ABC-QA-RF-001. INTERNAL AUDIT PLAN
ABC-QA-RF-002. NON-CONFORMITY FORM
ABC-QA-RF-003. ACTION PLAN FORM
ABC-QA-RF-004. CORRECTIVE ACTION FORM

10.  ប្រវត្តិកែប្រែ / REVISION HISTORY
Revision Date
Requester
Description of Change



DOCUMENT CHANGE APPROVAL
         Initiate
        Change
       Obsolete
Reason:

Prepared by:




Reviewed and Approved by:

All information herein is company proprietary and property of ABC Drinking Water Co., Ltd. It shall not be reproduced or copied unless as expressively permitted or directed by ABC Drinking Water Co., Ltd.

រៀបចំដោយ៖ Food Safety Advisor

Post a Comment

0 Comments