និតិវិធីប្រត្តិបត្តិការណ៍ ពិនិត្យ តាមដាន ថែទាំឧបករណ៍វាស់វែង និងឧបករណ៍ប្រតិបត្តិការ/STANDARD OPERATING PROCEDURE CONTROL, MONITORING AND ​MAINTAINING MEASURING EQUIPMENT

 


1.      គោលបំណង / PURPOSE
នីតិវិធីនេះបង្ហាញពីតម្រូវការសម្រាប់ ការត្រួតពិនិត្យ ការតាមដាន និងថែទាំឧបករណ៍វាស់វែង និងឧបករណ៍ប្រតិបត្តិការ។
This procedure outlines the requirements for control, monitoring and maintaining of measuring and operation equipment. 

2.      វិសាលភាព / SCOPE
នីតិវិធីនេះគ្របដណ្តប់ការត្រួតពិនិត្យ ការតាមដាន និងថែទាំឧបករណ៍វាស់វែ ដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់ក្នុងការផលិត និងការគ្រប់គ្រងគុណភាពទឹកស្អាត។
This procedure covers all measuring and control, monitoring and maintaining of measuring and devices used in production and quality management of drinking water.

3.      ការទទួលខុសត្រូវ / RESPONSIBILITIES
-       អ្នកគ្រប់គ្រងប្រតិបត្តិការទទួលខុសត្រូវក្នុងការចាត់តាំងអ្នកទទួលខុសត្រូលើ ការត្រួតពិនិត្យ ការតាមដាន និងថែទាំឧបករណ៍វាស់វែក្នុងការផលិត និងការគ្រប់គ្រងគុណភាពទឹកស្អាត។
Operations manager is responsible to assign responsibility for calibration and maintenance of equipment used in production.
-       ប្រធានគ្រប់គ្រងគុណភាព គឺជាអ្នកទទួលបន្ទុកផ្ទៀងផ្ទាត់ ដើម្បីធានានូវការអនុលោម និងប្រសិទ្ធភាពនៃកម្មវិធី ត្រួតពិនិត្យ ការតាមដាន និងថែទាំឧបករណ៍វាស់វែ។
QA is in charge of verification to ensure compliance and effectiveness of control, monitoring and maintaining program.

4.      អត្ថន័យ / DEFINITION
-       គ្មាន / None

5.      និតិវិធី / PROCEDURE
-       ឧបករណ៍ត្រូវបានកំណត់អត្តសញ្ញាណនៅលើបញ្ជីព្យាសកម្ម និងការថែទាំ។ រាល់សម្ភារៈវាស់វែង និងតាមដានត្រូវបានដាក់បញ្ចូលក្នុងបញ្ជី ដោយមានបញ្ចូលព័ត៌មាននៃឧបករណ៍នីមួយៗនៅក្នុងបញ្ជី។
Equipment is identified on the calibration and maintenance List. All measuring and monitoring equipment is put on the list, and the following information is recorded on the list:

5.1  ការធ្វើព្យាសកម្ម/Calibration
ក. ឈ្មោះឧបករណ៍/Name of equipment
ខ. ក្រុមហ៊ុនផលិត/ Manufacturer
គ. ម៉ូដែល/Model
ឃ. រយះពេល/Frequency
ង. អ្នកទទួលខុសត្រូវ/Responsibility for calibration
ច. ទីតាំងប្រប្រាស់ឧបករណ៍/Equipment location
ឆ. ការបរិច្ឆេតធ្វើព្យាសកម្ម/ Date of calibration
ជ. កាលបរិច្ឆេតព្យាសកម្មបន្ទាប់/Next date of calibration
ឈ. កម្រិតអនុគ្រោះនៃឧបករណ៍/Equipment tolerance levels
-       ប្រធានគ្រប់គ្រងគុណភាពត្រូវធ្វើការផ្ទៀងផ្ទាត់ និងធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពបញ្ជីឧបករណ៍។
The QA must be maintains and update calibrate and maintenances equipment list.
-       មុនពេលឧបករណ៍ត្រូវបានដាក់ឱ្យប្រើប្រាស់ ការផ្ទៀងផ្ទាត់ត្រូវបានធ្វើជាមួយនិងលទ្ធដើមនៃការព្យាសកម្មឧបករណ៍ ហើយត្រូវបានកត់ត្រា។ មានតែឧបករណ៍ដែលឆ្លងកាត់ការផ្ទៀងផ្ទាត់ត្រឹមត្រូវប៉ុណ្ណោះដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់។
Before, calibration measuring equipment is put into use, an initial verification is done and documented. Only equipment that passes verification is put into use.
-       ឧបករណ៍ត្រូវបានគ្រប់គ្រង ថែរក្សាទុកក្នុងលក្ខណៈមួយដែលការពារសុក្រិតភាព និងភាពសមប្រកបសម្រាប់ប្រើប្រាស់។ ប្រសិនបើមានការប្រុងប្រយ័ត្នបន្ថែមលើការអនុវត្តស្តង់ដារ និងលក្ខខណ្ឌស្តង់ដារត្រូវបានគេកំណត់នៅក្នុងសៀវភៅនៃឧបករណ៍ ការណែនាំអំពីការក្រិតតាមខ្នាត ការថែរក្សា ឬសេចក្តីណែនាំទាក់ទងនឹងការវាស់ស្ទង់ តាមដាន។ យើងត្រូវអនុវត្តតាមលក្ខ័ណណែរនាំនៃឧបករណ៍។
Equipment is handled, preserved and stored in a manner that protects its accuracy and fitness for use. If precautions in addition to standard practice and standard conditions are required, they are outlined in the equipment manual, the calibration or maintenance work instructions or related measuring and monitoring work instructions.  We must be following equipment instruction.
-       មានតែបុគ្គលដែលមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់យោងទៅតាមនីតិវិធីការយល់ដឹង និងការបណ្តុះបណ្តាលអនុវត្តការថែទាំឧបករណ៍ និងធ្វើព្យាសកម្មឧបករណ៍ដែលត្រូវបានអនុញ្ញាត្តធ្វើព្យាសកម្មឧបករណ៍។ ការធ្វើព្យាសកម្មឧបករណ៍ត្រូវបានអនុវត្តចំពោះឧបករណ៍ជាមួយឧបករណ៍ដែលបានបញ្ជាក់ និងត្រូវបានទទួលស្គាល់ដោយស្ថាប័នត្រួតពិនិត្យជាតិ និងអន្តរជាតិ។
An individual qualified according to the Competence, Awareness and Training procedure performs equipment maintenance and calibration as assigned. Calibrations are performed against certified equipment having a known valid relationship to internationally or nationally recognized standards. Where no such standard exists, the basis used for calibration is documented.
-       ការព្យាសកម្មនៃឧបករណ៍ ត្រូវបានដាក់ស្លាកយ៉ាងច្បាស់នៅលើឧបករណ៍។
The calibration status of equipment requiring calibration is clearly labeled on the equipment.
ក. ស្លាកមួយដែលបញ្ជាក់កាលបរិច្ឆេទនៃការព្យាសកម្មថ្មី និងកាលបរិច្ឆេទនៃការព្យាសកម្មបន្ទាប់ដើម្បីបង្ហាញថាឧបករណ៍ត្រូវបានព្យាសកម្មតាមពេលវេលាដែលបានកំណត់។
A label stating the date of the most recent calibration and date of next calibration indicates that the equipment is calibrated at prescribed
ខ. ផ្លាកបញ្ជាក់ថា "ខូច" បង្ហាញថាឧបករណ៍នេះមិនត្រូវបានប្រើ។ ហេតុផលដែលឧបករណ៍នេះខូច ត្រូវបានបង្ហាញនៅក្នុងឯកសារកំណត់ត្រាព្យាសកម្ម។
A label stating, “Out of Service” indicates that the equipment is not in use. The reason that the equipment is out of service is indicated in the Equipment File.
គ. ឧបករណ៍ដែលត្រូវបានព្យាសកម្មត្រឹមត្រូវ វាត្រូវបានប្រើ នឹងបានដាក់ស្លាកដែលបញ្ជាក់ថា "ការធ្វើព្យាសកម្ម" ។ កំណត់ត្រានៃការធ្វើព្យាសកម្មត្រូវបានរក្សាទុកនៅក្នុងឯកសារឧបករណ៍ និងបង្ហាញពីស្ថានភាពនៃឧបករណ៍។
Equipment that is calibrated each time it is used is labeled with a label stating, “Calibrated each day of use,” Records of calibration are maintained in an equipment file, and indicate the calibration status of the equipment.
-       ប្រសិនបើរបាយការណ៍ព្យាសកម្មមួយបញ្ជាក់ថាបរិមាណរបស់ឧបករណ៍មិនមានប្រសិទ្ធិភាព នោះផលប៉ះពាល់លើផលិតផលដែលបានផលិតចាប់តាំងពីកាលបរិច្ឆេទព្យាសកម្មចុងក្រោយត្រូវបានវាយតម្លៃ និងចងក្រងជាឯកសារ។ ផ្នែកបច្ចេកទេសចាប់ផ្តើម និងកំណត់កាលបរិច្ឆេតនៅលើការពិនិត្យឡើងវិញ និងសកម្មភាពណាមួយបន្ថែមទៀតត្រូវបានគេកត់ត្រា។
If a calibration report indicates that equipment was out of calibration, the impact on product that had been produced since the last valid calibration date is assessed and documented. The Technical Dept. Manager initials and dates the report upon review and any further action taken is recorded.

6.      ការតាមដាន / MONITORING
-       ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធានាថានិតិវិធីត្រូវបានអនុវត្តបានត្រឹមត្រូវ។
Food Safety Team Leader must ensure that the SOP is applicable and being implemented properly.

7.      សកម្មភាពកែរតម្រូវ / CORRECTIVE ACTION
-       ក្នុងករណីការអនុវត្តមិនអនុលោមតាមនិតិវិធី ត្រូវធ្វើសកម្មភាពកែតម្រូវ។
In case of noncompliance to this SOP, appropriate corrective action should be done.

8.      ការផ្ទៀងផ្ទាត់ / VERIFICATION
-          ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារត្រូវធ្វើការផ្ទៀងផ្ទាត់ប្រសិទ្ធភាពនៃការអនុវត្តនិតិវិធីនេះ។
Food Safety Team Leader must verifies if this SOP is effective and efficient.

9.      ឯកសារភ្ជាប់ / ATTACHMENT
-          ABC-WH-RF-007-01. CONTROL, MONITORING AND MAINTAINING MEASURING EQUIPMENT FORM
-          ABC-WH-RF-007-02. UV MONITORING FORM
-          ABC-WH-RF-007-03. RO MONITORING FORM 

10.  ប្រវត្តិកែប្រែ / REVISION HISTORY
Revision Date
Requester
Description of Change



DOCUMENT CHANGE APPROVAL
            Initiate
           Change
          Obsolete
Reason:

Prepared by:




Reviewed and Approved by:

All information herein is company proprietary and property of ABC Drinking Water Co., Ltd. It shall not be reproduced or copied unless as expressively permitted or directed by ABC Drinking Water Co., Ltd.

Post a Comment

0 Comments