ការរក្សាកំណត់ត្រាសម្រាប់សុវត្ថិភាពចំណីអាហារ
គឺជាកត្តាសំខាន់បំផុតសម្រាប់អាជីវកម្ម។
ការរក្សាកំណត់ត្រាមិនត្រឹមតែទាមទារដោយច្បាប់ផ្សេងៗប៉ុណ្ណោះទេប៉ុន្តែក៏ជាមូលដ្ឋានសម្រាប់ភស្តុតាងជាក់ស្តែងនៃប្រព័ន្ធសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ
របស់អ្នកផងដែរ។
ចំពោះអាជីវកម្មម្ហូបអាហារដែលបានឆ្លងកាត់ការត្រួតពិនិត្យ HACCP ឬសវនករ HACCP ភាគីទីបីការមានកំណត់ត្រា ច្បាស់លាស់ អាចរួមចំណែកដល់ដំណើរការសវនកម្មដោយរលូន។
ស្តង់ដារវិញ្ញាបនប័ត្រ HACCP ទាំងអស់ដូចជា BRC, SQF, Codex HACCP, Global Gap និង McDonalds តម្រូវឱ្យមានអាជីវកម្មអាហាររក្សាទុកកំណត់ត្រា។ កំណត់ត្រាជា ឯកសារផ្តល់ជូននូវការគាំទ្រ
និងភស្តុតាងថាអ្វីមួយពិតជាបានកើតឡើង។ នៅក្នុងពិភពសវនកម្ម
វាត្រូវបានគេនិយាយជាញឹកញាប់ថា "បើវាមិនត្រូវបានកត់ត្រា ឬសរសេរចុះ -
វាមិនបានកើតឡើងទេ" ។
១. ការរក្សាកំណត់ត្រាត្រូវតែមានភាពច្បាស់លាស់
វាល្អសម្រាប់ព័ត៌មានដែលបានសរសេរក្នុងកំណត់ត្រា
ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកមិនអាចអានវាបាន ឬវាមិនច្បាស់ទេ
វាអាចបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាខ្លះក្នុងដំណើរការធ្វើសវនកម្មអាហារ។
អាជីវកម្មម្ហូបអាហារគួរពិចារណាភាសាដែលគេប្រើដែលជាឧបករណ៍
ព័ត៌មានសំរាប់កត់ត្រា។ ឧទាហរណ៍៖ ក្រដាស វីដេអូ ឬឧបករន៍អេឡិចត្រូនិច
ដែលមានសមត្ថភាពសម្រាប់ព័ត៌មាន
និងអាចរក្សាសុវត្ថិភាពឯកសារក្នុងរយៈពេលយូរបាន។
២. រយៈពេលរក្សាទុកឯកសារកំណត់ត្រាសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ
តារាងពេលវេលាដែលកំណត់ត្រាគួរតែត្រូវបានរក្សាទុកអាស្រ័យលើកត្តាមួយចំនួន។
តម្រូវការផ្នែកច្បាប់អាចចែងពីពេលវេលារក្សាទុកសម្រាប់ការរក្សាកំណត់ត្រា។
អាជីវកម្មម្ហូបអាហារក៏អាចបញ្ជាក់ពីគោលនយោបាយរបស់ក្រុមហ៊ុនថាតើត្រូវរក្សាទុកកំណត់ត្រារយៈពេលប៉ុន្មាន។
វាជាគំនិតដ៏ល្អក្នុងការយល់ពីគោលបំណងនៃការរក្សាកំណត់ត្រា
អំពីអ្វីមួយមុននឹងកំណត់ការត្រូវបានរក្សាទុក។
៣. ការបញ្ឈប់កំណត់ត្រា សុវត្ថិភាពចំណីអាហារ
ដូចជាប្រភេទឯកសារផ្សេងៗទៀតដែរ ដែលអាចមានភាពសម្ងាត់ខ្ពស់សំរាបក្រុមហ៊ុន។
ប៉ុន្តែឯកសារដែលដែលបានកត់ត្រា ហើយត្រូវបានបញ្ចប់
យើងអាចបញ្ឈប់ការកត់ត្រាបាន។ ការបញ្ឈប់ ឬបញ្ចប់ការកត់ត្រា
គួរនៅពេលដែលបញ្ហារត្រូវបានដោះស្រាយ និងបញ្ចប់
ដើម្បីធានាថាសកម្មភាពនោះមិនជាប់ទាក់ទងទៅនឹងសុវត្ថិអាហារទៀត។ នីតិវិធី
និងវិធីដោះស្រាយបញ្ហាគួរតែត្រូវបានកត់ត្រា
និងអនុវត្តនៅក្នុងកំណត់ត្រាអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នក។
៤. ការទាញយកកំណត់ត្រា សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ
ក្នុងអំឡុងពេលដំណើរការសវនកម្ម ក្រុមហ៊ុនត្រូវផ្តល់កំណត់ត្រាសម្រាប់សវនករសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដើម្បីពិនិត្យ។
ដើម្បីកាត់បន្ថយភាពតានតឹងនៃការធ្វើសវនកម្មវាត្រូវបានគេណែនាំឱ្យរៀបចំកំណត់ត្រាពាក់ព័ន្ធទាំង
ដើម្បីអស់ងាយស្រួលរក។
ប្រសិនបើអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នកទុកដាក់ក្រដាសកត់ត្រា
មិនបានត្រឹមត្រូវនៅក្នុងអំឡុងសវនកម្មនោះទេ
វាជាផផលវិបាកសំរាប់ដំណើរការសវនកម្ម ។ នេះអាចមានន័យថា ដំណើរការសវនកម្ម
អាចមានចំណុចអវិជ្ជមានច្រើនសំរាប់អាជីវកម្ម។
កំណត់ត្រាដោយប្រព័ន្ធអេឡិចត្រូនិក ត្រូវបានទាមទារផងដែរ
ក្នុងករណីកំណត់ត្រាក្នុងប្រព័ន្ធអេឡិចត្រូនិក ។
សូមគិតអំពីកម្មវិធីកុំព្យួទ័រ ឬទម្រង់ដែលកំណត់ត្រាទុក
ដើម្បីធានាសវនករគេអាចចូលបាន។
៥. រក្សាកំណត់ត្រាពិតប្រាកដ
ការកត់ត្រាព័ត៌មានអំពីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារនៅក្នុងកំណត់ត្រា
ត្រូវបានត្រូវតែជាការពិត និងត្រូវបានអនុវត្តនៅពេលអនុវត្តន៍
នឹងការសាកល្បងណាមួយ។ សវនករអាចដឹងបានថាប្រសិនបើកំណត់ត្រា
របស់អ្នកត្រូវបានក្លែងបន្លំ។
វាក៏មានការពិន័យយ៉ាងខ្លាំងផងដែរដែលអាចត្រូវបានអនុវត្តសម្រាប់ក្លែងបន្លំកំណត់ត្រា
ហើយក៏មានផលអវិជ្ជមានសំរាប់ក្រុមហ៊ុនរបស់អ្នកប្រសិនកំណត់ត្រា
និងការអនុវត្តមិនមានភាពសមស្របគ្នា។
0 Comments