ស្តង់ដារអន្តរជាតិ ISO 22000 និយាយអំពីការគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ។ ផលវិបាកនៃអាហារគ្មានសុវត្ថិភាពអាចមានលក្ខណៈធ្ងន់ធ្ងរ ហើយស្តង់ដារគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហាររបស់ អាយ អេស អូ (ISO 22000) ជួយអង្គភាពរបស់អ្នកធ្វើការកំណត់ និងគ្រប់គ្រងគ្រោះថ្នាក់នៃសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។ ដោយសារផលិតផលម្ហូបអាហារជាច្រើននាពេលបច្ចុប្បន្ននេះបានឆ្លងកាត់ ឬនាំចូល ចេញពីប្រទេសមួយទៅប្រទេសមួយ ទើបបទដ្ឋានអន្តរជាតិចាំបាច់ត្រូវធានាសុវត្ថិភាពនៃសង្វាក់ផ្គត់ផ្គង់ស្បៀងសកលអោយមានសុវត្ថិភាព។
The ISO 22000 family of International Standards addresses food safety management. The
consequences of unsafe food can be serious and ISO’s food safety
management standards help organizations identify and control food safety
hazards. As many of today's food products repeatedly cross national
boundaries, International Standards are needed to ensure the safety of
the global food supply chain.
0 Comments