ប្រវត្តិ HACCP
HACCP
ត្រូវបានបង្កើតឡើងនៅទសវត្សឆ្នាំ 1960 ដោយក្រុមហ៊ុន Pillsbury
ក្នុងការឆ្លើយតបទៅនឹងសំណើរបស់ណាសា(NASA)សម្រាប់ប្រព័ន្ធការពារអាហារសុវត្ថិភាពសម្រាប់អវកាសយានិក។
បន្ទាប់មកវាបានក្លាយជាស្តង់ដារសម្រាប់ប្រព័ន្ធគ្រប់គ្រងសុវត្ថិភាពចំណីអាហារនៅជុំវិញពិភពលោក។
កម្មវិធី HACCP
HACCP
អាចត្រូវបានអនុវត្តទៅគ្រប់ដំណាក់កាលទាំងអស់នៃខ្សែសង្វាក់ផ្គត់ផ្គង់ម្ហូបអាហារពីដំណើរការផលិតកម្ម
ការផលិតម្ហូបអាហារដល់ការវេចខ្ចប់ និងចែកចាយ។ រដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថ
(FDA) និងក្រសួងកសិកម្មអាមេរិក (USDA) ត្រូវការកម្មវិធី HACCP
សម្រាប់ទឹកផ្លែឈើ និងសាច់ និងបសុបក្សី។
HACCP
បានក្លាយជាឈ្មោះគ្រួសារនៅក្នុងឧស្សាហកម្មសុវត្ថិភាពចំណីអាហារហើយឥឡូវនេះត្រូវបានគេយកទៅប្រើនៅក្នុងឧស្សាហកម្មជាច្រើនទៀតដូចជាឱសថ
និងគ្រឿងសំអាង។
GFSI / FSMA
កម្មវិធីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារដែលមានមូលដ្ឋានលើ
HACCP ត្រូវបានទាមទារសម្រាប់បទដ្ឋានសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារសកល (GFSI) (SQF,
BRC, IFS, FSSC22000 ជាដើម)
និងជាមូលដ្ឋានសម្រាប់ការការពារបង្ការដែលមានចែងនៅក្នុងច្បាប់ស្តីពីការធ្វើឱ្យទំនើបអាហារសុវត្ថិភាពឆ្នាំ
2011 (FSMA) ។
ប្រភពៈNSF
0 Comments