ការចម្លងដែលបង្ករឡើងដោយការបែកញ្ចក់នៅក្នុងផលិតផលរបស់អ្នកត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាគ្រោះថ្នាក់ដ៏សំខាន់នៃសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ។
ជម្រើសល្អបំផុត គឺជៀសវាងការចម្លងពីកញ្ចក់ដែលកើតឡើងនៅកន្លែងដំបូង។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយនេះ ការចម្លងពីកញ្ចក់វាមិនកើតឡើងញឹកញ៉ាប់នោះទេ
ដូច្នេះយើងចាំបាច់ត្រូវអនុវត្តតាមនីតិវិធីដើម្បីទប់ស្កាត់វាក្នុងកម្រិតអប្បបរមា។
ដើម្បីស្វែងយល់ពីរបៀបបង្កើតកម្មវិធីជៀសវាងការចម្លងរោគពីកញ្ចក់នៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នក
សូមអនុវត្តន៍តាមវិធីដូចខាងក្រោម៖
១. កម្មវិធីគ្រប់គ្រងកញ្ចក់
កម្មវិធីគ្រប់គ្រងកញ្ចក់
គឺជាប្រព័ន្ធឯកសារមួយដែលបង្ហាញពីការកំណត់អត្តសញ្ញាណ ការការពារ
ការកាត់បន្ថយ ការត្រួតពិនិត្យ
និងការផ្ទៀងផ្ទាត់ដែលនឹងត្រូវអនុវត្តនៅក្នុងអាជីវកម្មម្ហូបអាហាររបស់អ្នក។
គោលដៅតែមួយគត់
គឺដើម្បីជៀសវាងផលិតផលអាហាររបស់អ្នកដែលត្រូវបានចម្លងរោគជាមួយនឹងកញ្ចក់។
កម្មវិធីគ្រប់គ្រងកញ្ចក់របស់អ្នកគួរតែផ្តល់ព័ត៌មានអំពីរបៀបដែលអាជីវកម្មអាហាររបស់អ្នកកំពុងធ្វើ:
- កំណត់អត្តសញ្ញាណកញ្ចក់
- ទប់ស្កាត់ និងកាត់បន្ថយការប្រើប្រាស់កញ្ចក់
- ឆ្លើយតបនឹងការបែកដែលចម្លងជាមួយនឹងអាហារ
- ផ្ទៀងផ្ទាត់ថាប្រព័ន្ធរបស់អ្នកត្រូវបានអនុវត្ត និងមានប្រសិទ្ធភាព
- មានកំណត់ត្រាពីលក្ខណៈកញ្ចក់ដែលប្រើប្រាស់ក្នុងទីផលិតកម្ម
២. បញ្ជីធាតុកញ្ចក់
ប្រសិនបើអ្នកមិនដឹងទេថាអ្នកមិនអាចទប់ស្កាត់វាបានទេ
អ្នកត្រូវតែស្វែងយល់ថា តើកន្លែងដែលមានកញ្ចក់ក្នុងបរិវេណអាជីវកម្មរបស់អ្នក
និងហានិភ័យដែលអាចបង្ករឡើងដោយកញ្ចក់។
កញ្ចក់ជាទូទៅត្រូវបានគេប្រើប្រាស់នៅបរិវេណវេចខ្ចប់ដូចជា បង្អួច ទ្វារ
អេក្រង់ឧបករណ៍ ឧបករណ៍រង្វាស់ ឧបករណ៍សម្លេង ឧបករណ៍ពន្លឺ និងមុខនាឡិកាជាដើម។
បន្ទាប់មកអ្នកអាចចុះបញ្ជីធាតុ និងតំបន់នៅក្នុងបញ្ជីកញ្ចក់មួយ
ដើម្បីងាយស្រួលក្នុងការត្រួតពិនិត្យ។
៣. ការទប់ស្កាត់ និងកាត់បន្ថយ
មានមធ្យោបាយផ្សេងគ្នាជាច្រើនដើម្បីទប់ស្កាត់
ឬបន្ថយអប្បរមាសក្តានុពលនៃការចម្លងពីកញ្ចក់។ ឧទាហរណ៏៖ ការត្រួតពិនិត្យ
ដោយធ្វើបញ្ជីកញ្ចក់សំរាប់ទីតាំងនិមួយៗនៅក្នុងទីផលិតកម្ម។
៤. នីតិវិធីសកម្មភាពកែតម្រូវ
ប្រសិនបើអ្នកមានបញ្ហាបាក់បែក
អ្នកត្រូវមាននីតិវិធីដើម្បីដោះស្រាយបញ្ហា។ នីតិវិធីសម្រាប់ដោះស្រាយបញ្ហា
គឺសកម្មភាពកែតម្រូវដូចជា ការសម្អាត និងការដាក់ដាច់ដោយឡែកផលិតផលចម្លងពី
កញ្ចក់ និងផលិតផលដែលមិនចម្លង។
៥. ការត្រួតពិនិត្យស្ថានភាព
នៅពេលដែលអ្នកដឹងពីកន្លែងដែលមានរបស់របរកញ្ចក់អ្នកអាចអនុវត្តកម្មវិធីត្រួតពិនិត្យ។
ដោយពិនិត្យមើលថា ធាតុកញ្ចក់គឺនៅដដែលហើយមិនមានបញ្ហាបាក់បែក
ឬការបាក់ទេ។
ការត្រួតពិនិត្យទាំងនេះអាចត្រូវបានអនុវត្តតាមនិតិវិធីដែលបានចងក្រង
(អាស្រ័យស្ថានភាព) ដោយការត្រួតពិនិត្យត្រូវអនុវត្តន៍មុនពេលប្រតិបត្តិការ។
៦. ភស្តុតាងសម្រាប់ការផ្ទៀងផ្ទាត់
វិធីមួយដែលអ្នកអាចបង្ហាញពីការអភិវឌ្ឍ
និងការអនុវត្តកម្មវិធីជៀសវាងការចម្លងពីកញ្ចក់របស់អ្នកគឺតាមរយៈត្រួតពិនិត្យ
និងកំណត់ត្រា។ កំណត់ត្រាទូទៅអាចរួមបញ្ចូលការត្រួតពិនិត្យ អធិការកិច្ច
ការបែកបាក់ អត្តសញ្ញាណ និងទីតាំងនៃធាតុកញ្ចក់ដែលមិនអនុលោម
ជាមួយនិងសកម្មភាពកែតម្រូវ ដោយមានការវិភាគមូលហេតុ ឫសគល់បញ្ហារ។
៧. សំបកវេចខ្ចប់
ប្រសិនបើអាជីវកម្មអាហាររបស់អ្នកដាក់ផលិតផលចូលក្នុងកែវចាំបាច់ត្រូវមានការប្រុងប្រយ័ត្នបន្ថែម។នីតិវិធីការការពារការបែកកញ្ចក់ ការដឹកជញ្ជូន ការរក្សាទុកដាក់
ត្រូវលំអិតដើម្បីធានាថាផលិតផលមិនត្រូវបានខូចខាត់ ឬបែកបាក់នោះទេ៕
0 Comments