កសិដ្ឋានទាំងអស់គួរតែបានសរសេរនីតិវិធី
ឬគោលនយោបាយសុខភាព
និងអនាម័យ សម្រាប់មនុស្សទាំងអស់ដែលមកចូលទៅរោងចក្រផលិតអាហារដែលទាក់ទងជាមួយផលិតផល។
ក្រុមហ៊ុន ឬសហគ្រាស ត្រូវចាត់តាំងនរណាម្នាក់អោយបណ្តុះបណ្តាកម្មករ
និយោជកលើគោលនយោបាយសុខភាព និងអនាម័យ ដើម្បីប្រាកដថានីតិវិធីសុខភាព
និងអនាម័យបានអនុវត្ត។ គោលនយោបាយសុខភាព និងអនាម័យសំរាប់ កម្មករ
និយោជកអនុវត្តមានដូចខាងក្រោម :
- - និយោជិកគ្រប់គ្នាត្រូវលាងសំអាតដៃឱ្យបានត្រឹមត្រូវ (នៅក្នុងកន្លែងលាងដៃ) មុនពេលប៉ះពាល់រៀបចំផលិតអាហារ។
- - និយោជិកសូមពិនិត្យមើលឯកសណ្ឋានដែលកំពុងស្លៀកសំរាប់ក្នុងរោងចក្រអោយបានត្រឹមត្រូវ និងមិនមានភាពកខ្វក់ ឬប្រឡាក់មុនពេលចូលក្នុងទីផលិតកម្ម។
- - និយោជិកត្រូវប្រាកដថាគ្រឿងអលង្ការ ឬក៏វត្ថុផ្សេងៗទៀតដែលមានហានិភ័យលើផលិតផលអាហារទាំងអស់ត្រូវបានដកចេញ។
- - និយោជិកត្រូវតែពាក់ស្បៃ ឬក៏មួកការពារសក់កំអោយជ្រុះចូលផលិតផលមុនពេលចូលទីផលិតកម្ម។
- - បើមាននិយោជិកណាម្នាក់ដែលមានជំងឺ របួសស្នាមផ្សេង ត្រូវផ្តល់ដំណឹងទៅប្រធានផ្នែកដើម្បីអោយប្រធានផ្នែករៀបចំគេបញ្ជូនទៅសំរាក់ ក្នុងករណីធ្ងន់ធ្ងរត្រូវបញ្ជូនទៅមណ្ឌលសុខភាព។ ប្រសិនបើមិនមានបញ្ហារធ្ងន់ធ្ងរនិយោជិកត្រូវបានចាត់តាំងអោយធ្វើការណាដែលមិនប៉ះដោយផ្ទាល់ទៅ នឹងចំណីអាហារ។
- - បុគ្គលិកណាដែលមានរបួសចំហរត្រូវរុំរបួស ឬពាក់ស្រោមដៃខណៈពេលផលិតអាហារ។
- -និយោជិកទាំងអស់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាត្តអោយបរិភោគអាហារផ្សេងៗនៅទីផលិកម្មឡើយ។
- - ប្រធានក្រុមសុវត្ថិភាពអាហារត្រូវផ្ទៀងផ្ទាត់ថា និយោជិកទាំងអស់ដែលជាប់ពាក់ព័ន្ធក្នុងដំណើរការផលិត ត្រូវបានអនុវត្តយ៉ាងត្រឹមត្រូវលើនីតិវិធី ឬគោលនយោបាយសុខភាព និងអនាម័យ ដោយមានតារាងត្រួតពិនិត្យ ឬសរសេរជាលាយលក្ខណ៍អក្សរកំណត់ហេតុសំរាប់ឮជាភស្តុតាំងពេលធ្វើសាវនកម្ម។
ដោយ៖ Food Safety Advisor
0 Comments