
I. ចាប់ផ្តើមជាមួយនឹងបរិមាណនៃការប្រើប្រាស់
- -អ្នកប្រើប្រាស់ត្រូវតែមើលលើបរិមាណដែលត្រូវបរិភោគជាធម្មតាក្នុងរយៈពេលម្តង និងបរិមាណដែលមានក្នុងកញ្ចប់។
- -ប្រៀបធៀបបរិមាណដែលអ្នកបានទទួលទាន ទៅនឹងបរិមាណនៃការប្រើប្រាស់ដែលមានក្នុងកញ្ចប់។ ប្រសិនបើបរិមាណនៃការប្រើប្រាស់តែមួយពែង ឬ ១០០ក្រាម ហើយអ្នកញ៉ាំពីរពែង ឬ២០០ក្រាម អ្នកនឹងទទួលបានកាឡូរី ខ្លាញ់ និងសារធាតុចិញ្ចឹមពីរដងដែរ។
- -ការទទួលទានត្រូវពិនិត្យមើលលើស្លាកសញ្ញាក្នុងការប្រើប្រាស់អោយបានត្រឹមត្រូវមុនពេលចាប់ផ្តើមទទួលទាន។
II. ពិនិត្យកាឡូរីសរុប
- -ស្វែងយល់ពីចំនួនកាឡូរីដែលមាននៅលើស្លាកសញ្ញា។ វាជាការឆ្លាតដើម្បីកាត់បន្ថយកាឡូរីប្រសិនបើអ្នកអោយទំងន់របស់អ្នកឡើងខ្លាំង។
- -កម្រិតសារធាតុកាឡូរីជាមធ្យមសម្រាប់មនុស្សម្នាក់ដែលទទួលទានបាន 2,000 កាឡូរីក្នុងមួយថ្ងៃ (អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ 5% ស្មើរ 2,000 កាឡូរី)។
- -អ្នកប្រហែលជាត្រូវការកាឡូរីច្រើន ឬតិចជាងនេះក្នុងមួយថ្ងៃ។ ចំពោះសារធាតុចិញ្ចឹមមួយចំនួនផ្សេងទៀត អ្នកប្រហែលជាត្រូវការច្រើនជាង 100 ភាគរយ។
III. កម្រិតសារធាតុចិញ្ចឹមប្រចាំថ្ងៃ
- -ពពួកសារធាតុ កូឡេស្តេរ៉ុល និងសូដ្យូម អ្នកគួរទទួលទានត្រឹមកម្រិត 5 ភាគរយ ឬតិចជាងនេះ។
- -ពពួកសារធាតុ វីតាមីន ជាតិរ៉ែ និងជាតិសរសៃ អ្នកគួរទទួលទានត្រឹមកម្រិត 20 ភាគរយ ឬច្រើនជាងនេះ។
ប្រភព៖ EATRIGHT.ORG
0 Comments