ការវិភាគគ្រោះថ្នាក់នេះមើលទៅលើកត្តាផ្សេងៗ
ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់សុវត្ថិភាពនៃផលិតផលរបស់អ្នក។
ការវិភាគនេះត្រូវបានធ្វើឡើងសម្រាប់ជំហាននីមួយៗនៅក្នុងដំណើរការផលិតរបស់អ្នក។
វាសំខាន់ក្នុងការចងចាំថាអ្នកកំពុងដោះស្រាយជាមួយសុវត្ថិភាព
មិនមែនបញ្ហាគុណភាពទេ។
ការវិភាគអំពីគ្រោះថ្នាក់មានពីរដំណាក់កាល។
ដំណាក់កាលដំបូង
គឺកំណត់អត្តសញ្ញាណគ្រោះថ្នាក់ម្ហូបអាហារដែលមាននៅក្នុងដំណើរការរបស់អ្នក។
ដំណាក់កាលទីពីរ គឺវាយតំលៃហានិភ័យសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារទាំងនេះថាតើវា
"ទំនងជាកើតឡើង" ។ ប្រសិនបើក្រុម HACCP
សំរេចថាគ្រោះថ្នាក់សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារទំនងជាកើតឡើងនោះ
ពួកគេត្រូវរកវិធានការបង្ការដើម្បីទប់ស្កាត់ហានិភ័យកុំអោយកើតមានឡើង
និងគ្រប់គ្រងគ្រោះថ្នាក់ទាំងនោះអោយបាន។ វិធានការបងា្ករត្រូវបានកំណត់ថាជា
"ជាលក្ខណៈរូប គីមី
ឬមធ្យោបាយផ្សេងទៀតដែលអាចត្រូវបានប្រើដើម្បីគ្រប់គ្រងគ្រោះថ្នាក់ដែលកំណត់អត្តសញ្ញាណ"
។
ឧទាហរណ៏៖ សម្រាប់សណ្តែកស្ងួតសំរាប់ធ្វើជាវត្ថុធាតុដើម
ដែលមានថ្ម
មានថ្នាំពុលដែលមានគ្រោះថ្នាក់ត្រូវបានគេប្រើនៅក្នុងដំណើរការលូតលាស់នោះទេ។
ដូច្នេះយើងត្រូវមានវិធានការទប់ស្កាត់ដូចជា
ពេលទទួលសណ្តែកស្ងួតសំរាប់ធ្វើជាវត្ថុធាតុដើមត្រូវបានត្រួតពិនិត្យដោយផ្នែកត្រួតពិនិត្យគុណភាព
និងត្រូវបានយកសំណាកទៅធ្វើតេស្តនៅមន្ទីពិសោធន៍រកថ្នាំពុលដែលមានក្នុងសណ្តែកស្ងួត។
ប្រសិនបើសណ្តែកមានថ្ម មានថ្នាំពុលដែលមានគ្រោះថ្នាក់
គឺមិនត្រូវបានយកទៅធ្វើជាវត្ថុធាតុដើមទេ។
ខាងលើនេះជាវិធានការទប់ស្កាត់ក្នុងដំណាក់កាលទទួលវត្ថុធាតុដើម៕
ដោយៈ Food Safety Advisor Team
0 Comments